Alt du skal vide om parkeringsbøder og parkeringsafgifter

26 mar, 2021 | Bøder, Parkering, Parkeringsregler | 0 Kommentarer

I denne guide skal vi se nærmere på forskellen på en parkeringsbøde og en parkeringsafgift. Uanset om du er en nyudsprungen eller garvet bilist, kan det være lidt af en jungle at blive klogere på færdselslovens regler og parkering, da reglerne kan variere fra kommune til kommune. Du kender sikkert allerede til frustrationerne over at komme ud til din bil og opdage den lille, gule seddel blafre i vinden. Derfor er det en god idé at lære de forskellige regler for parkering at kende, så du fremadrettet så vidt muligt kan spare de penge.

Forskellen ligger nemlig i, at en parkeringsbøde bliver givet i tilfælde af, at din parkering er til fare for andre. Det kan også være, at din parkering forhindrer muligheden for, at andre bilister kan køre, fordi du holder ulovligt parkeret. En parkeringsafgift er derimod en bøde, de fleste før eller siden vil modtage. Den indebærer altså en overtrædelse af parkeringsbestemmelser, som enten kommunen eller politiet opkræver. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvordan du i fremtiden kan blive mere opmærksom på de forskellige regler og afgifter. 

Du får desuden tips og trick til, hvordan du kan betale din bøde både nemt og hurtigt, hvis du skal være så uheldig at modtage én. 

Alt, du skal vide om parkeringsbøder

Som vi allerede har nævnt, kan politiet opkræve en parkeringsbøde i tilfælde, hvor du holder ulovligt parkeret. Mange tror i dag, at en parkeringsbøde og parkeringsafgift er det samme. Men faktisk er der en markant forskel, som er vigtig at være opmærksom på, når du parkerer i offentligheden. I de tilfælde er det nemlig vigtigt at indsamle flere informationer om den pågældende bøde, så du ved, hvad du betaler for – og hvorfor du modtager bøden.

Vi ved, hvor frustrerende det kan være. Følelsen af at skulle af med unødige penge, som sagtens kunne være undgået. Og netop af den årsag vil guiden tage udgangspunkt i alt, hvad der er værd at vide om parkeringsbøder og parkeringsafgifter samt færdselsregler i Danmark. Sker det uheldige, at du modtager en parkeringsbøde, så skyldes det som sagt, at du holder parkeret et ulovligt sted. Skulle det ske, at du holder et sted, hvor det i høj grad kan standse resten af trafikken, har politiet ret til at fjerne bilen uden din tilladelse.

Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på den pågældende færdselslov de steder, du parkerer i offentligheden. Udover at det vil være uheldigt, hvis bilen bliver fjernet, så modtager du samtidig en bøde, der prismæssigt varierer, alt efter hvor du holder parkeret. 

Alt du skal vide om parkeringsafgifter

Ved udstedelse af en parkeringsafgift er det de respektive kommuner i landet, der i samråd med politiet laver lokale parkeringsbestemmelser. Dog er det ikke kun på offentlige parkeringssteder, du kan risikere at modtage en parkeringsafgift. Det gør sig ligeledes gældende på private områder, hvor du i det tilfælde vil modtage en kontrolafgift, som oftest bliver udstedt af et privat parkeringsselskab. 

Ligesom ved en parkeringsbøde vil parkeringsafgifterne variere alt efter, hvor du holder parkeret, og i hvilken kommune. Hvis du vil være sikker på, at du ikke overtræder de pågældende parkeringsbestemmelser, kan du læse meget mere på den pågældende kommunens hjemmeside. Dog kan du som udgangspunkt forvente en bøde på 510 kroner for personbiler (offentlige takster). Drejer det sig om private områder, kan du for eksempel forvente en bøde på 790 kroner for personbiler hos Q-park.

Som udgangspunkt er der ikke mulighed for en nedsættelse af parkeringsafgiften, selvom du er studerende, pensionist eller på overførelsesindkomst. Heldigvis findes der oplagte løsninger, som gør betalingen mere overskuelig.

Undgå besværet og få hjælp til at klage

Hvis bøden synes uberettiget, og den ikke stemmer overens med de pågældende parkeringsbestemmelser for området, har du al ret til at klage. Dog kan det for mange virke som en uoverskuelig og langsommelig proces. Og det er netop her, du kan ty til Eatmybill

Eatmybill er en smart og nem app, du kan downloade, hvis du i fremtiden vil have mulighed for at gøre det nemmere at betale regninger eller at klage over bøder. Hos Eatmybil stræber vi nemlig generelt efter at gøre det nemmere for borgere at bevare overblikket over faste som uforudsete regninger. Derudover ved vi, hvordan du bedst muligt opnår medhold i din klage. I visse tilfælde kan du nemlig være så heldig, at parkeringsselskabet eller kommunen vælger at annullere bøden. 

Oprindeligt klager du ved at tage kontakt til enten parkeringsselskabet eller kommunen, der har udstedt bøden. Men i stedet for at følge sagen helt til døren og skulle igennem en kompliceret klageproces har vi skabt et smart og effektivt koncept, hvor du i fremtiden kan klage nemt og uden besvær. 

Vi opkræver i den forbindelse et lille servicegebyr på 24,95 kroner – og resten klarer vi. Det eneste, du skal gøre, er at scanne din parkeringsbøde. Det gør du gennem vores scanningssystem i appen, der er tiltænkt dig, som ønsker en nemmere hverdag. Klikker du på klagefunktionen, skal du blot vedhæfte dokumentation, der beviser, at bøden er uberettiget. Vi har gjort det muligt for dig at følge med i processen, så du kan se sagens udvikling undervejs.  

Afbetaling af bøder? Hos os får du muligheden

Du har måske aldrig hørt om det før – men faktisk er det muligt at betale din bøde i rater. Det gælder, uanset om du modtager en parkeringsbøde eller en parkeringsafgift. Er det sidst på måneden, eller er du studerende, pensionist eller andet og har svært ved at finde pengene, så hjælper vi dig godt på vej. Vi har skabt et nemt afbetalingssystem, hvor du får mulighed for at splitte din regning og betale i rater.

Det gør situationen langt mere overskuelig for de fleste. Derudover slipper du for transaktioner og girokort, der kræver tid. I vores app er det eneste, du skal gøre, at scanne din bøde for derefter at splitte den og løbende betale ved at swipe. Du skal ikke være nervøs for, at du ikke får betalt bøden til tiden, selvom du splitter den op i rater. Vi sørger for, at alt er klar og tilrettelagt, så du undgår tillægsgebyrer undervejs.

Hos os skal du ikke være bange for hverken bindingsperiode eller skjulte gebyrer. Det eneste, det koster dig, er et faktureringsgebyr på 9,95 kroner per ratebetaling. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvorvidt du ønsker at splitte regningen op, eller om du hellere vil betale det fulde beløb med det samme. Uanset hvad du vælger at gøre, så garanterer vi for, at vores app gør besværet nemmere i fremtiden, hvis du skulle være så uheldig at modtage en parkeringsbøde eller parkeringsafgift. Nu kender du i hvert fald både forskellen på de to former for parkeringsbøder samtidig med, at du har fået kendskab til Eatmybill. 

0 kommentarer

Relaterede artikler