Bliv klogere på, hvad der sker, hvis du ikke betaler din fartbøde

26 mar, 2021 | Bøder | 0 Kommentarer

Har du selv prøvet det, eller har du blot spekuleret på det? Hvad sker der egentlig, når du ikke betaler din fartbøde til tiden? Det kan være, du har skudt bøden helt ud af hovedet, eller måske har du bare ikke i sinde at betale den. Faktisk kan det ende med at blive en dyr og kompliceret affære, hvis du ikke betaler inden for seks måneder eller kontakter politiet.

 I det tilfælde bliver sagen nemlig sendt til retten, der skal opkræve betaling fra dig. Dog bliver du ikke indkaldt i retten, men du vil modtage en opkrævning og brev fra politiet i din e-boks. Betaler du ikke i den omgang, bliver bøden overført til Gældsstyrelsen, hvilket vil kunne ses i din årsopgørelse. Derfor er det generelt en god idé at betale med det samme, så du slipper for den slags besvær.

Nedenfor kan du blive klogere på fartbøder og takster, hvis uheldet skulle være ude. Du får desuden tips og tricks til, hvordan du kan betale dine bøder nemt og hurtigt i fremtiden.

Hvad skal der til for at modtage en fartbøde?

Det er de færreste bilister, der ikke før eller siden kommer til at træde en anelse for hårdt på speederen. Det kan være, du sidder fordybet i dine egne tanker, mens du suser afsted på motorvejen. Solen skinner, og musikken blæser for fulde gardiner gennem dine dyre bilhøjtalere. Foråret er på vej, og du kan mærke det helt ind i sjælen. Du mister derfor et kort øjeblik din realitetssans og glemmer, at du skal holde igen med at trykke så hårdt på speederen.

I sådanne tilfælde kan du risikere at få en fartbøde. Ved 50 km/t ligger bødetaksterne for fartoverskridelse i 2021 fra 1000 kroner og op til over 6500 samt eventuelle klip eller frakendelse af kørekortet. Kører du med en fartoverskridelse på 51-59 kilometer, kan du slippe med en fartbøde på 1000 kroner. Kører du mellem 61-64 kilometer for stærkt, bliver du opkrævet 15000 kroner. 

Kører du 65 kilometer for hurtigt, skal du både betale 2500 kroner og får samtidig et klip i kørekortet. Overskrider du fartkontrollen på 65 og op til mere end 101 km/t, venter der både klip i kørekortet, høje bødetakster og frakendelse af kørekortet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ovenstående bødetakster kun gør sig gældende, hvis du egentlig kun må køre 50 km/t. 80 km/t og derover har derfor nogle andre bødetakster og regler for klip eller frakendelser, som du skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at du hele tiden holder dig opdateret på færdselsloven og orienterer dig, når du kører bil. Det er den bedste løsning, når du så vidt muligt skal forsøge at undgå unødige bøder. Det kan nemlig ende med at blive en meget dyr fornøjelse i sidste ende.

Derfor skal du betale dine fartbøder

Som vi allerede var inde på i indledningen, er det dumt ikke at betale fartbøden, når du modtager dem. Har du svært ved i det hele taget at betale bøden, kan du ansøge om en anden betalingsløsning. I visse tilfælde er der mulighed for at få nedsat bødens beløb, hvis du har en markant lav indkomst. Derudover er der i nogle tilfælde også mulighed for at lave en afdragsordning, hvor der skal betales over seks måneder. Der kan desuden være mulighed for at få din betaling udsat i op til et halvt, hvis du får medhold i din ansøgning.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at bøden uanset hvad skal betales inden for et halvt år. Som sagt kan du ellers risikere, at sagen bliver videresendt til retten, som vil sende en formel opkrævning af det pågældende beløb. Du kan også risikere, at sagen bliver overført til Gældsstyrelsen, hvilket i sidste ende kan blive dyrere, fordi der tillægges yderligere gebyrer. Det er derfor en god idé at få betalt regningen så hurtigt som muligt, så du slipper for at skulle betale ekstra. 

Vi har heldigvis en god og smart løsning, så du slet ikke behøver at ansøge om anden afdragsordning. På den måde slipper du desuden for besværet i håndteringen af girokort og manuelle bankoverførsler. 

Vi har løsningen til dig – et simpelt og effektivt betalingskoncept 

Det er de færreste, der synes, det er fedt at skulle betale en regning. Det kan være en betaling, der ligger og spøger i baghovedet flere dage eller måneder – specielt hvis det er en af de dyrere denne gang. Derfor har vi den ideelle løsning til dig, der er træt af manuelle bankoverførsler og ansøgninger om alternative betalingsløsninger.

Med Eatmybill-appen kan du nemlig fremadrettet betale dine regninger nemt og hurtigt. Vi har ingen bindingsperioder eller skjulte gebyrer. Faktisk er det både nemt, simpelt og genialt. Måden, det fungerer på, er, at du først og fremmest skal downloade vores app, Eatmybill. Når du har downloadet den, er næste skridt at tage et billede af din fartbøde og scanne den via appen. Når du har scannet den, skal du efterfølgende gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker at afdrage bøden i rater.

Vi mener nemlig, at alle skal have ret til et afdragssystem i tilfælde, hvor indkomsten ikke rækker til en større betaling. Det er nemlig ikke altid, at pengene hænger på træerne den pågældende måned. Det er derfor op til dig at vurdere, hvor lang tid du ønsker at afbetale, alt afhængigt af budget og behov. Når du har besluttet dig for den del, skal du blot swipe til højre og lade os klare resten. På den måde har du nemlig godkendt betalingen, og derfra sørger vi for, at regningen bliver betalt til tiden.

Skal jeg give et gebyr?

Som sagt finder du ingen skjulte gebyrer eller binding hos os. Dog opkræver vi service- eller faktureringsgebyrer alt efter type af betaling. Vælger du eksempelvis at dele din betaling op i rater, skal du betale en lille fakturering på 9,95 kroner de gange, du betaler din bøde i rater. Vælger du at betale hele beløbet på én gang, opkræver vi et faktureringsbeløb på 19,95 kroner. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvorvidt du vælger at gøre det ene eller det andet.

Derudover har du mulighed for at klage over din fartbøde, hvis du mener, den er i uoverensstemmelse med den egentlige færdselslov. Ønsker du at klage, foregår det ligeledes i vores app. Her skal du faktisk ikke gøre andet end at tage et billede af din bøde og lade os klare resten. Det vil koste et servicegebyr på 24,05 kroner. Vi sørger selvfølgelig for at holde dig opdateret undervejs i processen, så du hele tiden ved, hvordan det står til med din sag.

Til sidst er der ikke andet at sige, end at vi håber, du er blevet klogere på, hvad der sker, hvis du ikke betaler din fartbøde. Vi håber også, at Eatmybill i fremtiden kan motivere dig til at få betalt bøden med det samme, så du undgår eventuelle komplikationer og besvær. Det kan desuden spare dig for mange bekymringer, hvis du overlader opgaven til os i det øjeblik, du har swipet til højre og godkendt betalingen. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede artikler