Bliv klogere på parkeringszoner i København

22 jan, 2021 | Parkering, Parkeringsregler | 0 Kommentarer

Parkering er vist noget, som langt de fleste har oplevet besvær med fra tid til anden. Det kan være svært at kende til de forskellige parkeringsregler, om det er et privat eller offentligt område, eller hvor længe du må holde på pladsen. København er ingen undtagelse. For med dyr parkering og forskellige parkeringszoner kan overblikket smutte i farten, og det kan koste dig dyrt.

Men hvad er reglerne egentlig for parkering i København? Og hvilke parkeringszoner er der? Det bliver du klogere på lige her. Vi giver dig den ultimative guide til de forskellige zoner i København, så du slipper for mavekneb og grumme bekymringer om den gule lap, der kan sidde i forruden. I stedet kan du læse med lige her og blive klogere på, hvordan reglerne egentlig forholder sig i København.


Hvad er en parkeringszone?

Nå, lad os kigge lidt nærmere på begrebet parkeringszone, før vi kaster os over de forskellige parkeringszoner i København. Som indehaver af en bil, hvad end det er din egen, en delebil eller din mors bil, gælder de samme regler, når det kommer til parkering. Når du kører bil, er det nemlig vigtigt, at du ved, hvor du må parkere bilen, hvis du skal slå et smut forbi din favoritbutik eller dine venner.

En parkeringszone er en bestemt zone, hvor der gælder nogle specifikke regler for parkering. Zonerne finder du i hele landet, og særligt i de større byer er der krav om blandt andet betalingsparkering. For alle zoner skal det være tydeligt indikeret, hvilke regler der gælder. Det bliver gjort i form af skiltning, og tydelighed er et begreb, der vist bliver tolket på forskellige måder. Somme tider skal du nemlig lede efter skiltningen, når du kører ind i en zone.

Grunden til dette er, at skiltningen er placeret yderst ved alle zoner. Når du passerer skiltningen, er du i den parkeringszone i København, hvor reglerne gælder. Skiltet bliver på fagsprog kaldt for en zoneoplysningstavle. Her skal alle restriktioner i zonen angives på tavlen eller undertavlen. Det kan dreje sig om oplysninger som:

  • hvor længe du må parkere
  • om du skal betale for parkering
  • i hvilket tidsrum reglerne gælder
  • hvordan det forholder sig på søndage og helligdage

Og selvom skiltejagt måske ikke står øverst på listen for weekendfornøjelser, er det din bedste ven. Det er den måde, hvorpå du kan undgå en dyr regning i budgettet. Ganske enkelt hjælper skiltningen dig med at slippe for en parkeringsbøde.


Parkeringszoner indikerer forskellige parkeringsregler

Som nævnt er parkeringszoner i København forskellige områder, hvor der gælder specifikke parkeringsregler. Og i København er der seks forskellige betalingszoner. Parkeringen er opdelt på meget pædagogisk vis for dig, medmindre du døjer med at se forskellige farver. De seks farver indikerer hver parkeringszone i København:

Rød, grøn og blå
Betalingszoner inde i Storkøbenhavn. Her er den røde zone den dyreste, mens den blå er den billigste af de tre.

Gul
Den billigste betalingszone. Betaling er påkrævet ved parkering. Ofte uden for centrum af København, hvor betalingen bliver lidt billigere.

Violet
To timers gratis parkering. Denne parkeringszone i København finder du på Frederiksberg.

Grå
Tre timers gratis parkering. Du kan ikke betale dig fra at få flere timer, for disse pladser er primært til for pendlere i de forskellige områder.

Den røde zone er den, du møder inde i smørklatten af København. For i det dyre København K er det ikke kun lejligheder, der koster. Det gør parkering også. Resten af København K har den grønne zone, hvorimod brokvartererne leger lidt med farverne og skifter mellem gul, blå og grøn.


Hvordan hænger det sammen med parkeringszoner
i København og priser?

Priserne på parkering er du måske allerede løbet ind i. Og det er ikke nogen billig fornøjelse med en dag på Strøget inde i København K. På de offentlige parkeringspladser, der er indikeret med farverne, gælder der forskellige priser.

Lad os starte med rød, grøn og blå. Her betaler du enten 38 kr., 22 kr. eller 14 kr. pr. time, når du parkerer mellem kl. 8 og 18. Parkerer du mellem kl. 18 og 23, slipper du med 15 kr. pr. time for alle tre zoner. Og det samme gælder fra kl. 23-8, hvor det koster 5 kr. pr. time.

Kigger vi i stedet på den gule zone, koster det 11 kr. fra kl. 8-23 og 3 kr. fra kl. 23-8. På Frederiksberg kan du ikke betale dig fra det, for her må du kun parkere i to timer. Det er til gengæld gratis, og så gælder reglerne ikke fra kl. 24-7. Her må du parkere gratis hele natten. I den grå zone må du altid parkere tre timer gratis, men så heller ikke mere end det.


Hvad så med weekenden?

I weekenden gælder der andre regler. Her gælder de samme høje priser i rød, grøn og blå, når du parkerer mellem kl. 8 og 17, hvor du til gengæld får gratis parkering fra kl. 17-24. Hele natten koster det dig 5 kr. pr. time. For gul zone gælder de samme regler, hvor du efter 17 også parkerer gratis indtil midnat. 

På Frederiksberg kan du få lov til at parkere ubegrænset mellem kl. 17 og 7. Kommer du derfor kl. 15, kan du parkere helt til kl. 7 næste morgen.

Det bedste af det hele er dog søndage og helligdage. Her får du gratis parkering i alle parkeringszoner i København hele dagen. Dermed har du fri parkering fra kl. 17 lørdag eftermiddag til kl. 7 mandag morgen.


Parkeringszoner i København med beboerlicens

Du tænker måske på, hvad du skal gøre, hvis du bor i København og skal betale de høje priser for parkering hver dag. Men der er heldigvis råd med på vejen. For bor du et sted, hvor du er tæt på en parkeringszone på Østerbro, Vesterbro eller et tredje sted, har du mulighed for at købe en beboerlicens.

En beboerlicens hører til et specifikt område. Du får lov til at parkere på parkeringspladser i dit nærområde til en langt lavere pris. Og så slipper du for at købe parkering hver eneste dag. En licens er gældende ét år ad gangen, og den gælder fra den dag, den bliver udstedt. Den gælder kun på en bil, og derfor kan du ikke dele ud til venner og bekendte.

Prisen for en parkeringslicens varierer, alt efter hvilken parkeringszone i København den gælder for. For når det kommer til parkeringszoner i København og beboerlicens, er der også forskel på prisen. Dog er de til at overskue med priser fra 205 kr. til 4.060 kr. pr. år. Det handler både om, hvilken parkeringszone i København din beboerlicens skal gælde til, bilens brændstofforbrug og startdatoen på din licens.

Du kan kun få en licens til parkeringszoner i København som beboer. Og med det mener vi, at du skal have din adresse registreret i din bolig. Typisk vil en licens gælde til et afgrænset område og derfor ikke altid i hele zonen.


Private og nye parkeringszoner i København

I København er der flere forskellige parkeringszoner, som du nok allerede er blevet klogere på. Men der har ikke altid været seks zoner. Tidligere var der fire, hvorefter grøn og blå zone er blevet tilføjet. Det har givet nogle nye muligheder for lidt billigere parkering, hvis du ellers skruer benene godt på og går et stykke. Det kan nemlig spare dig for mange penge i sidste ende.

Men det er ikke kun offentlige parkeringszoner, du finder i København. De private selskaber sidder også på en stor del af byens parkering, og her gælder der nogle helt andre regler. Det er blandt andet langt størstedelen af byens parkeringshuse, der er ejet af private parkeringsselskaber.

Vil du eksempelvis have en beboerlicens til en parkeringszone i København, der er ejet af et privat selskab, kan det nemt koste dig 1.500 kr. pr. måned. Her lejer du ofte en særlig plads, og det kan jo være meget rart, hvis dit budget rækker til det.


Har du fået en parkeringsbøde? EatMyBill hjælper dig godt videre

Lad os sige det, som det er. Parkeringsbøder er svære helt at undgå i en travl hverdag. Derfor kan det ske, at uheldet er ude, selvom du kender parkeringszoner i København ud og ind. Men langt de færreste regner parkeringsbøden ind i de månedlige budgetter, og derfor bliver det til en stor post. Heldigvis er der en løsning på det problem.

EatMyBill er for dig, der gerne vil gøre betaling af en parkeringsbøde både effektiv og lidt billigere. I hvert fald i forhold til hvornår betalingen skal falde. Vi har designet et produkt til dig, der giver dig mulighed for at beholde månedens budget inden for rammerne. Du behøver nemlig ikke aflyse de fornøjelige aftaler ude i byen, fordi du har fået dig en parkeringsbøde. I stedet kan du fordele betalingen ud over flere måneder.


Lad EatMyBill håndtere din parkeringsbøde
blot ved et enkelt swipe

EatMyBill er et koncept, der gør det nemt og hurtigt for dig at betale en parkeringsbøde. Det eneste, du skal gøre, er at scanne din bøde. Herefter får du muligheden for at dele betalingen op i rater. Det lyder måske som en pengesluger, men det er faktisk ikke tilfældet. Du betaler kun 9,95 kr. pr. rate. Vælger du at sprede betalingen for din parkeringsbøde ud over tre måneder, er det altså tre rater, der er tale om.

Men bare rolig, for vi betaler hele bøden med det samme. Og når du har valgt dine rater, hvad end du vil betale det hele på én gang eller dele betalingen op, skal du med et enkelt swipe godkende din betaling. Herefter sørger vi for resten. 

EatMyBill er for dig, der ikke vil sige nej til aftalerne. Vinke farvel til frihed i budgettet og muligheden for alt det sjove. Vi ved godt, hvad København har at byde på, og du kan være med til det hele, når du betaler dine parkeringsbøder med EatMyBill.


Klag over din parkeringsbøde med EatMyBill

Det er ikke kun til betaling af parkeringsbøder, at vi er her. For mange bøvler med at klage over en p-bøde, der måske ligger på grænsen til, at der skal betales for parkeringen. Faktisk viser statistikker, at tre ud af fire får lov til helt at slippe for betaling af en parkeringsbøde. Det lyder måske lidt vildt, men årsagen er simpel. Det koster langt flere penge i omkostninger at behandle en klagesag, end hvad det koster, hvis du ikke betaler din bøde.

Men klagesager lyder bøvlede, lige så snart du bare hører ordet. Hos EatMyBill kan du lade os gøre det for dig. Det hele sker i vores app, hvor du angiver, at du gerne vil klage over din bøde. Herefter kan du overlade det i trygge hænder hos os. Vi er nemlig eksperter inden for området.


Husk parkeringszoner i København og EatMyBill

Denne artikel har måske lært dig noget nyt. Det håber vi i hvert fald. Men inden du går, skal du huske to ting. Du skal først og fremmest huske på regnbuens farver, der indikerer de forskellige parkeringszoner i København. Du kan altid finde en oversigt over disse på nettet, så du får zonerne tegnet klart op for dig.

Og så skal du huske EatMyBill. Smutter zonen, kan vi hjælpe dig godt videre. Du får overskud i økonomien og i hovedet med vores koncept, der er effektivt og nemt for dig at bruge. Du skal bare scanne og swipe, og så er bøden betalt. Det er vi sikre på, at du mestrer.


Læs også: Hvad er forskellen på observationstiden for offentlig og privat parkering? Forstå p-vagternes observationstid

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede artikler