Bødenedsættelse – sådan søger du om halvering af din bøde

23 feb, 2021 | Bøder, Regninger | 0 Kommentarer

Bøder, uanset om de er for parkering eller for noget andet, er aldrig en sjov oplevelse. Bøder er irriterende og uforudsete udgifter, der kan vælte dit budget. Men selvom de er en sur pligt, er der vel ikke andet for end at betale dem, vel?

Faktisk kan du i mange tilfælde få dine bøder nedsat, og det er nogle gange muligt med en halvering af bøden. For selvom bøder gives for overtrædelse af loven, er politibetjente jo også bare mennesker. I nogle tilfælde er en bøde givet på et løst grundlag, eller måske skyldes din bøde en misforståelse. Det kan også være, at du ikke kan betale din bøde pga. lav indkomst, f.eks. hvis du er studerende. 

Der kan være mange årsager til, at du ikke kan betale din bøde, og derfor er der også mulighed for at få bøder nedsat. Det er ikke spor svært, og i denne guide vil vi vise dig, hvordan du gør.

Vi vil vise dig, hvordan du søger om bødenedsættelse, og hvilke muligheder du har som studerende for bødenedsættelse. Vi vil også beskrive, hvilke muligheder du har for at søge om betalingsordninger hos politiet, så du nemmere kan betale dine bøder. Til sidst vil vi også gennemgå, hvordan du kan administrere dine bøder på eatmybill.com, hvor du får redskaberne til at dele dine bøder op i mere overskuelige bidder.

Hvordan søger jeg om bødenedsættelse?

Bøder kan virkelig ødelægge humøret, især hvis du har en lav indkomst. For danskere med en meget lav indkomst kan en bøde faktisk vælte budgettet.

Derfor er det muligt at søge om bødenedsættelse. Faktisk kan du halvere din bøde, så du nemmere kan holde sammen på økonomien. Det er også muligt at aftale en betalingsløsning med politiet, så du kan betale din bøde i mindre bidder. Det skal vi nok vende tilbage til senere, for lige nu vil vi forklare, hvordan du søger om bødenedsættelse.

For at få bødenedsættelse skal du logge ind på politiets selvbetjening

Politiet har en specifik ansøgning, til dig, der gerne vil ansøge om bødenedsættelse, have en betalingsløsning eller bødeudsættelse. Du skal logge ind med dit NemID og blot udfylde blanketten.

For at få bødenedsættelse skal du kunne bevise, at din indkomst er under 14.316,25 kr. om måneden før skat. Det kan du bevise ved at vedhæfte eventuelle lønsedler eller officielle dokumenter, der viser, at du modtager SU eller anden offentlig forsørgelse. En bøde kan halveres, men du kan ikke få en halvering af bøde på under 500 kr.

Hvis du ikke har NemID, eller hvis du skal ansøge om bødenedsættelse på vegne af en anden, skal du kontakte politiets bødeafdeling på telefon, hvor de vil hjælpe dig gennem ansøgningsprocessen.

Hvis du søger om bødenedsættelse på flere bøder, skal du indsende en ansøgning pr. bøde og indsende dem den samme dag. Du finder som sagt ansøgningsblanketten på politiets selvbetjening.

Hvis din bøde er fastsat på baggrund af din indkomst, f.eks. hvis du får en bøde for spirituskørsel, kan du ikke få nedsættelse af bøden. I det tilfælde er din indkomst allerede en faktor for fastsættelsen af bødens størrelse. Du kan dog stadig bede om bødeudsættelse eller en betalingsordning.

Bødenedsættelse som studerende

Hvis du er studerende og derfor er på SU, er en parkeringsbøde eller noget lignende rigtig irriterende. Fordi du er på SU og tjener under 14.000 om måneden, kan du søge om bødenedsættelse.

Det er dog meget vigtigt at forstå, at det ikke er, fordi du er studerende, at du kan søge om bødenedsættelse. Det skyldes, at du som studerende tilhører en lavindkomstgruppe, der har mulighed for bødenedsættelse.

Hvordan søger jeg om bødeudsættelse eller betalingsordning?

Ofte er det svært for danskere med en lav indkomst at betale bøder, fordi bødens beløb ofte er for højt til at betale på én gang. Det er simpelthen ikke muligt at betale bøden, fordi pengene ikke er der. Heldigvis er det muligt at søge om bødeudsættelse eller at få en betalingsordning med politiet. 

Du kan ansøge om bødeudsættelse i op til seks måneder
Det er en praktisk løsning, hvis du ikke har penge nok på kontoen lige nu. Efter de seks måneder skal bøden dog betales.

Du kan også søge om en afdragsløsning, hvor du betaler af på din bøde. Igen kan en afdragsperiode maksimalt strække sig over seks måneder. Hvis du f.eks. har fået en bøde på 10.000 kr., kan du betale 1.666 kr. om måneden i en periode på seks måneder. Det er en væsentlig mere overskuelig løsning end at betale 10.000 kr. på en gang.

Du kan også kombinere bødeudsættelse og betalingsordning. Bøden skal dog stadigvæk være betalt inden for seks måneder. Det vil sige, at du kan søge om bødeudsættelse i f.eks. fire måneder og så betale af på bøden i de sidste to måneder. 

Hvis du får en afdragsordning, modtager du hver måned en opkrævning i din e-Boks. Du kan ikke tilmelde afdragsordningen til betalingsservice, så du skal selv sørge for at betale det månedlige beløb, indtil bøden er betalt.

Det er ekstremt vigtigt, at du betaler dine bøder. Du kan sætte dig mere ind i, hvad der sker, hvis man ikke betaler en p-bøde.

Kan jeg klage over mine bøder?

Hvis du kan bevise, at det bødeforlæg politiet har fremlagt, er forkert, har du ret til at få bødeforlægget stillet for en uvildig dommer. Bødeforlægget er politiets vurdering af, hvorfor du får en bøde, og du modtager bødeforlægget i din e-Boks.

Hvis du kan bevise, at du ikke har gjort noget, der bør give en bøde, vil bøden blive fjernet eller nedsat. Hvis du virkelig er sikker på, at du har retten på din side, kan det altså godt betale sig at klage over bødeforlægget. Hvis du har fået en irriterende p-bøde, er det dog vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du klager over din p-bøde.

Hvis du har fået din bøde i retten, kan du ikke klage over den bøde til politiet, men du kan anke bøden til næste retsinstans. Du kan heller ikke få din sag for retten, hvis du har modtaget en bøde ved fratagelse af kørekort eller færdselsforbud.

Få styr på dine bøder med EatMyBill

Selvom du har besluttet sig for at betale dine bøder, er det ikke altid nemt at huske. Du lægger måske bøden i skuffen, og pludselig er betalingsfristen udløbet. Med appen EatMyBill kan du undgå det.

Du downloader appen på din telefon, og når du modtager en regning eller en bøde, skal du blot scanne den med din telefon. Derefter kan du vælge, om du vil betale hele molevitten på en gang, eller om du vil splitte betalingen op i mindre bidder.

Det eneste, du skal betale, er et gebyr på 9,95 kr., for hver måned du splitter din bøde eller regning op. Hvis du betaler hele bøden på en gang, betaler du 19,95 kr. EatMyBill tillader dig altså at splitte din betaling op, så det bliver nemmere for dig at overskue din økonomi.

Faktisk kan du også bruge EatMyBill til at klage over parkeringsbøder, hvis du ikke selv orker at klage gennem politiets blanketter. Normalt koster det 24,95 kr. at klage over p-bøder med EatMyBill, men lige nu er det faktisk helt gratis.

EatMyBill giver dig altså mulighed for at betale dine bøder og regninger til tiden, så du er sikker på, at du ikke skylder nogen noget. Det er en ekstrem effektiv og nyttig måde at sikre, at din økonomi er under kontrol.

For dig, der gerne vil have styr på bøderne og regningerne, er EatMyBill et uvurderligt redskab. Appen sørger for, at alle udgifter betales til tiden, og det betyder, at dine bøder ikke længere er et problem for din privatøkonomi.

Aldrig har det været nemmere at administrere dine bøder

I denne artikel har vi givet dig redskaberne til nemmere at administrere dine bøder. Vi har vist dig, at du kan søge om bødenedsættelse, hvis din indkomst er lav. Du kan faktisk halvere din bøde, selvom bøden dog aldrig kan komme under 500 kr.

Du kan også bede om udsættelse af bøden i op til seks måneder, og du kan ansøge om en afdragsløsning hos politiet, hvor du betaler af på bøden i op til seks måneder. Endelig kan du også klage over bøden til retten, hvor du kan få bøden fjernet, hvis du altså har retten på din side.

Alt dette gør det meget nemmere at betale dine bøder på en måde, der sikrer, at din privatøkonomi ikke kollapser. Men med appen EatMyBill bliver det endnu nemmere. 

EatMyBill sørger nemlig for, at dine bøder og regninger betales til tiden. Du kan enten betale hele beløbet med det samme eller betale i mindre bidder. Endelig kan du også bruge EatMyBill til at klage over bøder, så du ikke behøver gøre det selv. Takket være denne artikel har det aldrig været nemmere at administrere dine bøder.

0 kommentarer

Relaterede artikler