Hvad koster en parkeringsbøde egentlig?

10 dec, 2020 | Bøder, Parkering, Regninger | 0 Kommentarer

Hvad koster en parkeringsbøde egentlig | Eatmybill.dk

Er du nervøs for, at der inden for nærmeste fremtid havner en lille, gul seddel i forruden? Måske fordi du ofte har problemer med at finde ud af, hvordan du må holde i de respektive parkeringszoner? Det kan ofte være lidt af en jungle at navigere rundt i de danske parkeringsregler. Konsekvenserne af manglende forståelse eller skiltning er den lille, uvelkomne parkeringsbøde. En uforudset udgift, som for nogle kan føles uoverskuelig at betale. Men hvad koster en parkeringsbøde egentlig?

Priser på parkeringsbøder

Overtræder du de parkeringsregler, der gælder for den pågældende parkeringszone, så risikerer du en bøde på i alt 790 kroner inklusive moms, hvis det drejer sig om Q-Park. Er det derimod det offentlige, der udsteder parkeringsbøden, kan du slippe med 510 kroner uden moms. Forskellen på de offentlige og de private afgifter er nemlig, at du undgår at betale moms på offentlige parkeringsbøder. Dog har du heller ikke mulighed for at klage til klagenævnet. Det har du heldigvis, hvis du modtager en parkeringsbøde fra private parkeringsselskaber.

Der er derfor stor forskel på, hvad en parkeringsbøde koster. Og prisen på parkeringsbøden afhænger desuden af køretøjet. Holder du parkeret ulovligt, eller har du overset – måske misforstået – de pågældende parkeringsregler? Så kan du altså forvente en bøde på mellem 510 og 790 kroner alt afhængigt af, hvor du holder parkeret. Det kan være dybt frustrerende for de fleste. Især i de tilfælde hvor pengene er små – og det derfor kan blive en udfordring at betale bøden.

Det er de færreste, der ikke er interesserede i at undgå parkeringsbøder. Hvis du lidt for ofte pådrager dig uforudsete parkeringsbøder, kan det gøre underværker for dit budget at spare dem væk i fremtiden. Derfor får du nedenfor en guide til, hvordan du i fremtiden kan undgå parkeringsbøder, som for mange ikke er kærkomne i bilruderne.

Igennem artiklen stifter du blandt andet bekendtskab med en smart app, som fremadrettet kan være et hjælpemiddel til at håndtere dine parkeringsbøder, regninger og afgifter. Herigennem slipper du for at komme til at glemme at betale dine regninger. Derudover bliver du klogere på hvad en parkeringsbøde koster, hvis du for eksempel vælger at klage og ikke får medhold i sagen. Og så bliver du klogere på, hvordan en pris på parkeringsbøden kan stige, hvis du ikke betaler til tiden.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får en parkeringsbøde?

Har du modtaget en parkeringsbøde – og ved du ikke, hvad du skal stille op med den? Som udgangspunkt er det vigtigt at være opmærksom på prisen på parkeringsbøden. Hvad koster parkeringsbøden? Derefter skal du undersøge, hvorvidt bøden er berettiget eller ej. Måske har du overset et specifikt skilt, eller også er du ikke nok inde i parkeringsreglerne for netop det område? Viser det sig, at bøden er fuldt berettiget, er der desværre ikke noget at gøre. Her er det blot vigtigt, at du sørger for at betale den hurtigst muligt, så den er ude af verden. På den måde slipper du for rykkere og pålagte gebyrer, som pludselig kan ende med en høj pris på parkeringsbøden.

Hvis du derimod er stensikker på, at bøden ikke er berettiget, og du har fulgt reglerne – så har du ret til at klage til Parkeringsklagenævnet. Hvis bøden er udstedt af private parkeringsvagter, vel at mærke. Du kan nemlig ikke klage, hvis bøden er udstedt af det offentlige.

Sådan klager du

Er du uenig i prisen på parkeringsbøden? Så kan du klage ved først og fremmest at tage et billede af din bil og parkering alt efter, hvad der er vigtigt at dokumentere i forhold til reglerne. Det kan også være et skilt, din p-billet eller andet essentielt.

Næste skridt er at gå videre med at klage, hvis det er det du ønsker. Det kan du gøre ved at henvende dig til det selskab, du har fået bøden af. Du klager skriftligt på selskabets hjemmeside og vedhæfter den dokumentation, du har forberedt. Det er vigtigt, at du inden da er opmærksom på hvad parkeringsbøder koster, alt afhængigt af parkeringszonerne.

Det er ikke hver gang, du kan forvente at få svar. Men er du heldig at modtage et svar, vil selskabet modargumentere ved at bevise hvorfor du har fået bøden. Er du grundlæggende enig i sagens argumentation, er der ikke andet at gøre end at skynde dig at betale bøden. Er du uenig, har du mulighed for at klage igen eller skrive til ejeren af parkeringspladsen eller Parkeringsklagenævnet.

Årsagen til at det kan være en hjælp at skrive til ejeren af parkeringspladsen, er, at du kan være heldig at få medhold i din klage den vej igennem. Måske drejer det sig om en parkeringsplads i nærheden af et supermarked, som har interesse i at have tilfredse kunder. Alt andet lige kan du gøre forsøget i håbet om at undgå at betale bøden. Du kan også gå skridtet højere op og klage til Parkeringsklagenævnet, hvis du ikke får medhold hos selskabet.

Vælger du at gå videre med sagen til Parkeringsklagenævnet, skal du være opmærksom på, at det vil koste dig et gebyr på 175 kroner. Vinder du sagen, vil det dog have minimal betydning for dit budget på længere sigt.

Du kan derfor følge nedenstående trin, hvis du ønsker at klage:

 • Start med at finde dokumentation, der modbeviser parkeringsbøden – dokumentér således din parkering.
 • Klag til parkeringsselskabet skriftligt, og vedhæft din dokumentation som bevismateriale.
 • Går din klage ikke igennem, kan du kontakte ejeren af parkeringspladsen.
 • Lykkes det ikke, kan du klage til Parkeringsklagenævnet (det koster 175 kroner).
 • Får du heller ikke medhold i sagen her, skal du betale bøden hurtigst muligt.

Hvordan betaler jeg min parkeringsbøde?

Er du udfordret på grund af en travl hverdag og manglende overskud til regninger og især parkeringsbøder? For hvad koster en parkeringsbøde egentlig, hvis du glemmer at betale inden for 10 dage? Når du modtager din bøde, vil der stå følgende:

 • Dato og tidspunkt for bødens notering
 • Parkeringens placering
 • Bilens registreringsnummer og registreringsland
 • Bilforhandleren, hvor bilen er købt
 • Forseelsens nummer og en beskrivelse af forseelsen
 • Beløbet på afgiften
 • Løbenummeret på afgiften
 • Kommune eller parkeringsselskab, der har udstedt bøden.

Hvis du ender med ikke at betale prisen på din parkeringsbøde i første omgang, vil du efterfølgende modtage en rykker. Betaler du heller ikke her, kommer der pålagte ekspeditionsgebyrer oven i den registrerede afgift. Det kan derfor hurtigt ende med at blive en dyr fornøjelse. Af de årsager er det vigtigt at du betaler med det samme, hvis bøden er berettiget. Du betaler via netbank eller pengeinstitutter. Her skal du bruge den talon, der er vedlagt bøden.

Har du svært ved at overskue netbank, øvrige regninger og tidshorisonter? Så findes der heldigvis en smartere måde at betale den pågældende pris på parkeringsbøden.

Betal dine parkeringsbøder med EatMyBill

Der kan være mange fordele i at gøre administrationen af dine parkeringsbøder nemmere i fremtiden. Sker det at du bliver nødt til at betale dine bøder, kan du heldigvis gøre det nemt og simpelt for dig selv. Det første du skal gøre er at downloade appen EatMyBill.

Appen er designet til, at du nemt og hurtigt kan scanne dine parkeringsbøder, girokort, fartbøder og øvrige regninger. Det betyder med andre ord, at du slipper for at logge ind på din netbank, hver gang du skal betale en regning.

Sådan bruger du appen:

 1. Scan ved at tage et billede af din regning.
 2. Vælg om du vil betale hele beløbet med det samme, eller om du vil dele det op i rater.
 3. Betal ved at swipe ”godkend betaling” – appen sørger for, at regningen bliver betalt.

Ved brug af EatMyBill slipper du altså fremover for at betale en større pris på din parkeringsbøde, end hvad der er nødvendigt, hvis du ikke overholder betalingsfristen. Appen gør hele processen nemmere end nogensinde før, fordi du blot behøver at hive telefonen frem, klikke dig ind på appen og derefter scanne din regning – og vupti. Så er din parkeringsbøde betalt.

Koster det mig noget at downloade appen?

Det gode ved EatMyBill er, at det ikke koster dig en krone at downloade appen. Udviklerne af appen kender nemlig selv til frustrationerne over skjulte gebyrer eller lange bindingsperioder, der er svære at komme ud af igen. De eneste tidspunkter, det koster dig noget, er når regningerne skal betales.

Det vil sige at hvis dit budget kun rækker til, at du for eksempel splitter din parkeringsbøde op, så vil det koste dig 9,95 kroner i faktureringsgebyr hver måned. Vælger du derimod at betale hele beløbet på en gang, vil det kun koste dig 19,95 kroner i faktureringsgebyr én gang.

Du kan bruge appen til at betale alle typer af indbetalingskort fra uforudsete regninger, herunder både p-bøder, men også regninger fra dyrlægen eller tandlægen.

Klag over din parkeringsbøde på EatMyBill

Udover at EatMyBill giver dig mulighed for at håndtere dine regninger på en langt nemmere måde, så har du altså også mulighed for at klage via appen. Og så koster det dig kun 24,95 kr at klage via appen. Holdet bag appen hjælper dig med at håndtere hele processen, hvis du har svært ved at overskue det – smart, ikke?

Som bekendt kan det hurtigt blive lidt af en kompliceret proces, hvis du først vælger at klage over en parkeringsbøde. Sker det nemlig at du ikke får medhold, kan du klage igen ad flere omgange. I den proces skal du desuden være i stand til at argumentere korrekt for din sag.

Hvis du gerne vil undgå det besvær, der ofte er forbundet med klagesager over parkeringsbøder, så skal du uden tøven søge hjælp hos EatMyBill. De tager sig af alt det der følger med i den proces. Det kan du gøre via appen på en smart og nem måde.

Fordelene ved EatMyBill

Som artiklen har fokuseret på indtil nu, så kan du altså undgå besværet, der følger med når man modtager en parkeringsbøde, hvis du downloader EatMyBill. Hvis du ofte stiller spørgsmålstegn ved, hvad en parkeringsbøde koster, kan du skabe et overblik i appen.

Glemmer du at betale parkeringsbøder udelukkende af den grund, at du glemmer betalingsfristerne – så kan prisen på parkeringsbøden altså ende med at blive meget høj. Det slipper du heldigvis for, hvis du nemt og hurtigt betaler bøden med det samme i appen.

Der er derfor mange fordele ved at downloade EatMyBill. Se fordelene her:

 • Skab overblik over dine regninger i appen.
 • Undgå bekymringer – betal dine regninger med det samme.
 • Scan ved at tage et billede, og swipe under ”godkend betaling” – din regning er betalt.
 • Undgå at blive ruineret i fremtiden, fordi du har glemt at betale regninger. EatMyBill gør det nemt for dig.
 • Som bonus kan du bruge appen til at klage over en parkeringsbøde og undgå besværet – holdet bag appen tager sig af det.

Visionen bag appen

Den klare vision med appen er, at alle skal have mulighed for at betale, hvis der dukker en uventet regning op. Det betyder, at du i fremtiden slipper for at skulle låne ekstra penge eller lægge dit budget om, hvis du downloader appen. Nu bør du ikke længere være i tvivl om, hvad det koster dig at få en parkeringsbøde.

I appen kan du som sagt dele dine regninger op i rater og betale et lille faktureringsbeløb månedsvis. Det kan for mange være en stor lettelse i det øjeblik, de ser den lille, gule seddel blafre bag vinduesviskeren. Samtidig undgår du pålagte ekspeditionsgebyrer, fordi du har glemt at betale til tiden. Det sker ikke, når du bruger EatMyBil. Prisen på parkeringsbøden stiger derfor ikke yderligere.

Gør livet lidt nemmere for dig selv, og undgå i fremtiden at stille spørgsmålstegn ved prisen på parkeringsbøden. EatMyBill skaber overblikket for dig, så du slipper for større transaktioner og påmindelser på din netbank.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede artikler