Hvad sker der, hvis man ikke betaler en p-bøde?

10 dec, 2020 | Bøder, Parkering | 2 Kommentarer

Vi kender det vist alle sammen: at den gule seddel i vinduet sidder og vinker til os. Den resulterer i færre penge til alt det sjove den næste måneds tid, og ærgrelsen over at den kunne have været undgået, niver lidt. Hvis du ikke allerede havde gættet det, er den gule seddel selvfølgelig den klassiske p-bøde som er en lovmæssig lussing, hvis du parkerer ulovligt.

Der er ikke meget at gøre, når du først har fået din parkeringsbøde – og dog. For der er flere muligheder for at gøre indsigelse mod din p-bøde, hvis der altså er grundlag for det. Men vi kommer ikke uden om, at hvis bøden er fuldt berettiget, strejfer tanken os om ikke at betale bøden.

Men hvad sker der egentlig, hvis du ikke betaler din p-bøde? Det fortæller vi dig meget mere om lige her i vores artikel. For er der forskel på private og offentlige p-bøder? Og hvor hurtigt skal du betale en politi-parkeringsbøde uden at blive stemplet som en dårlig betaler? Læs med her og få svar på det hele.

P-bøde-lov – sådan er reglerne for private og offentlige parkeringsbøder

Vi ved allesammen at en parkeringsbøde både kan være fra politiet, de offentlige parkeringsvagter og de endnu dyrere private selskaber. Hvem du løber ind i er underordnet, for færdselslovgivningen dikterer hvornår du parkerer ulovligt. Hvor længe en parkeringsvagt skal observere varierer dog også alt efter, om der er tale om offentlig eller privat parkering, og her kan du læse meget mere om observationstiden.

Og skiltningen, ej at forglemme. Det er typisk her at der kan være stor forskel på det offentlige og det private. Der gælder ofte nogle andre regler for privatejede parkeringspladser end for de offentlige af slagsen. Det er for eksempel reglerne for:

 • hvor mange timer du kan parkere uden betaling
 • hvornår pladsen er åben for offentlig parkering
 • hvornår de forskellige tidszoner gælder
 • hvad din bøde koster.

Netop bøden er en endnu dyrere fornøjelse hos de private selskaber. Og så er det vigtigt at huske på, at du ikke er immun over for bøder i en bybil. De mange delebiler i både København og Aarhus har andre parkeringsrettigheder rundt omkring i byen. Det gælder bare ikke på alle privatejede parkeringspladser. Du kan altså ikke parkere bybilen på en plads med minimum to timers gratis parkering og slippe for en bøde, hvis du parkerer på en privatejet parkeringsplads.

Hvornår skal jeg så betale min p-bøde?

Sidder den gule seddel i vinduesviskeren og vinker til dig, er der ikke meget andet at gøre end at vinke tilbage, hvis bøden er fuldt berettiget. Tjekker du ikke allerede din bil hver dag, skal du gøre det fremover. For din p-bøde skal betales, senest 10 dage efter at du har modtaget den. Kigger du ikke på bilen på daglig eller ugentlig basis, kan du ende med en p-bøde, der bliver en endnu dyrere fornøjelse. For sørger du ikke for at betale bøden inden for fristen, vil den ende i fogedretten, og det koster dig flere penge.

Reglen om 10 dage gælder for offentlige bøder. Ønsker du at få udsat betalingen, skal du sende en anmodning til Centralregisteret for Parkeringsafgifter. Heldigvis for dig er EatMyBill til for at hjælpe dig med betalingen. Vi gør det nemlig muligt at inddele betalingen i rater, så du slipper for bøvl og betalingsfrister. Men meget mere om det lige om lidt.

Når det kommer til de private parkeringsselskaber, bliver det straks mere besværligt. Her kan du modtage rykkere, hvis du ikke har klaret betalingen rettidigt. Private selskaber skal klart og tydeligt skilte med de gældende parkeringsregler, og det er typisk i form af sorte skilte med hvid skrift. Og fristen for betalingen vil være angivet på det girokort – eller den gule lap – du modtager.

Parkeringsselskabet må ikke opkræve et rykkergebyr, hvis de kun har informeret dig med en seddel i vinduet på bilen. For den kan blæse væk, og du ved derfor ikke, at du har fået en parkeringsbøde. Derfor skal du meddele til parkeringsselskabet, at du ikke tidligere er blevet informeret om din p-bøde. Så slipper du for rykkergebyret.

Hvordan kan jeg betale bøden?

Bøden betaler ikke sig selv, og her skal vi tilbage til de helt gamle metoder. Vi skal nemlig have gang i de klassiske girokort og din netbank. Et besvær ud over det sædvanlige, som man næsten ikke orker at give sig i kast med. Samtidig skal du angive nogle meget nøjagtige oplysninger i form af det nummer, der er angivet på din parkeringsbøde.

Typisk kan du gå ind og finde din bøde hos din kommune. Her skal du angive bilens registreringsnummer og afgiftsnummer eller løbenummer. Derefter kan du bruge NemID til at klare betalingen.

Men vi har også en anden løsning til dig. For med EatMyBill skal du slet ikke bekymre dig om grå hår, når NemID, girokort og løbenummer spiller dig et puds. Vi kan klare det hele for dig, og det koster dig næsten ingenting.

Skal du bruge hjælp til betaling af din p-bøde? Så hjælper EatMyBill

Lad os præsentere dig for din bedste ven, når det kommer til parkeringsbøder. EatMyBill er et koncept, der gør det nemmere og mere effektivt for dig at betale bøder. Du kan scanne dine p-bøder, fartbøder og girokort, og så sker betalingen nemt og hurtigt. Vi kalder det selv for scan, split, betal.

For efter du har scannet din p-bøde, kan du vælge at splitte betalingen op i rater. Du kan selvfølgelig betale hele bøden på én gang, men hvis du vil have lidt luft i budgettet, kan du splitte den op i forskellige rater, der matcher dit budget. Det koster dig kun 9,95 kr. pr. rate at splitte din bøde op. Og vupti, så er du klar til at godkende betalingen. Vi sørger herefter for at betale din regning til tiden, og du kan vinke farvel til alt besværet. Betaler du hele beløbet med det samme, koster det 19,95 kr. i faktureringsgebyr.

Måske det lyder lidt som en røverhistorie, men den er god nok. Vi skjuler ingen gebyrer eller bindingsperioder for dig, men i stedet har vi gjort det superenkelt at komme p-bøderne til livs og gøre den grumme oplevelse lidt mindre slem – og nemmere.

Sådan fungerer EatMyBill

Zoomer vi ind på processen, er der ikke meget andet at sige, end at du kan klare det hele fra appen på to minutter. Det første du skal gøre, er scanne din p-bøde, din fartbøde eller dit girokort. Derefter vælger du selv, om du vil betale det hele med det samme, eller om du vil dele din bøde op i rater. Og så kan du vinke farvel til din bøde, for vi klarer resten.

Du får det her trin for trin:

 1. Tag et billede af din bøde. Det gør du i vores app, og vi får dine informationer på to sekunder.
 2. Vælg om du vil betale hele eller dele af beløbet her og nu. Du skal derefter swipe til højre, hvorefter du endegyldigt kan lade os tage over. Hvad du foretrækker, er helt op til dig.
 3. Tag afsked med din p-bøde, for med et swipe til højre godkender du betalingen. Vi betaler din bøde til tiden, og vi tager det fulde ansvar for betalingen fra nu af.

EatMyBill er blevet etableret af en håndfuld skarpe iværksættere, der har forstået hvordan vi hjælper hinanden bedst muligt. Du finder nemlig tech-udviklere, investorer og krøllede hjerner, der har været med til at skabe blandt andet GoMore, Endomondo, Freetrailer og AirHelp. Formålet er at gøre din hverdag lettere, og vi kan vist kun sige, at den succes har vist sig i tidligere projekter. EatMyBill er ingen undtagelse.

3 ud af 4 slipper helt for bøden

Inden du når så langt, at du betaler din p-bøde, har vi lige lidt andet, vi skal fortælle dig. For det viser sig, at tre ud af fire indsigelser i forbindelse med en p-bøde resulterer i, at bøden bliver annulleret, så du undgår at betale. Og det er her, at EatMyBill kan spare dig både penge og besvær med at klage over din bøde.

Hele fidusen ligger i, at en indsigelse mod en p-bøde er dyrere for parkeringsselskabet at tabe, end hvad parkeringsbøden er værd. Det betyder, at mange parkeringsselskaber giver op på forhånd og annullerer din bøde med det samme.

Klageprocessen kan dog være lidt af en mundfuld, og det ved vi godt hos EatMyBill. Derfor har vi gjort det muligt for dig at bruge vores app til at klage for dig. Det eneste, du skal gøre, er at forklare, hvorfor du ikke vil betale bøden, og så klarer vi resten for dig.

EatMyBill hjælper dig med at klage over p-bøden

Har du noget at klage over? Eller har du bare alle argumenterne fra øverste skuffe lige ved hånden? Når du vælger at klage over din parkeringsbøde, er det parkeringsselskabet, som du skal i kontakt med. Det gælder både private og offentlige p-bøder.

EatMyBill hjælper dig ikke kun med at gøre betalingen af din parkeringsbøde mere overskuelig og nemmere end nogensinde før. Vi hjælper dig også med at klage over din p-bøde, hvis du vil slippe for besværet. Vi står for at håndtere din klagesag, og du kan gøre det hele direkte fra vores app. Det bliver ikke nemmere at klage over din bøde, og dine odds for at slippe for bøden er gode.

Vi håndterer det hele for dig, og du skal bare åbne appen, hvor du kan notere at vi skal klare klagearbejdet for dig. Det koster dig kun 24,95 kr. og du kan med stor sandsynlighed spare hele bødens beløb.

Slip for livets små bekymringer med EatMyBill

Selvom en p-bøde er en lille ting i det store hele, kan den for mange være dagens sorte sky, der ikke forsvinder før den er helt ude af verden. EatMyBill er til for at fjerne skyen og gøre det nemmere og langt mere effektivt for dig. Din økonomi bliver ikke ødelagt, når du skal betale din bøde, og det kan for mange have en afgørende betydning for budgettet.

Det viser sig faktisk, at 30 % af danskerne ikke har nogen opsparing, og derfor vil en p-bøde her og nu slå hårdt i det månedlige budget. Det er også derfor vi giver dig muligheden for at dele din betaling op i rater, så du har plads i dit budget, og du får den ultimative fleksibilitet, når dine regninger og bøder skal betales.

Du kan vinke farvel til alt der hedder forvirring, besvær og dyre parkeringsbøder, når du vælger EatMyBill. I stedet kan du dele din bøde op i rater, få vores hjælp til at klare din klagesag og gøre det hele en smule nemmere. Vi synes selv, at argumenterne taler for sig selv. Du slipper for ansvar, bekymring og stramme budgetter, og vi gør det for dig. Så lad os tage dig i hånden, næste gang den gule seddel vinker i forruden?


Læs også: Hvad er forskellen på observationstiden for offentlig og privat parkering? Forstå p-vagternes observationstid

2 Kommentarer

 1. Jeg har ikke betalt den bøde
  Og gør det heller ikke, uanset hvor mange trusler jeg får
  Nu er den sendt til inkasso
  Og jeg betaler stadig ikke
  Hvad indebærer det
  Bliver jeg evt. trukket i min pension?
  Får jeg besøg af fogeden?
  Eller noget helt andet?

  Svar
  • Hej Kent,
   Mig bekendt må skat ikke trække din parkeringsafgift i din pension. Skal kan trække den fra løn, men advarer altid før de gør det. De gør det i øvrigt kun hvis det er en afgift udstedt af det offentlige.

   Hvis det er et privat parkeringsselskab vil de typisk sende 2-3 rykkere, og herefter bringe sagen for inkasso. Hvis man ikke betaler her, kan man blive slæbt i fogedretten.

   Man kan klage over sin afgift. Hvis de stadig fastholder kravet kan man tage sagen i parkeringsklagenævnet. Det koster et gebyr, som man får tilbage hvis man vinder sagen.

   Du er også velkommen til at scanne afgiften med vores app, og klage gennem den, og så skal vi nok tage kampen med parkeringsfirmaet for dig.

   Med venlig hilsen
   Morten

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede artikler