Hvordan betaler man en parkeringsbøde?

22 jan, 2021 | Bøder, Parkering | 0 Kommentarer

Når du får en parkeringsbøde, er det naturligvis vigtigt, at du får betalt den – uanset hvor irriterende det er. Betaler du ikke en parkeringsbøde inden for selve tidsfristen, kan det nemlig have konsekvenser for dig – og i sidste ende også for din pengepung

Men hvordan betaler man en parkeringsbøde? Måske du lige har fået bil, og det er første gang du får en parkeringsbøde, eller måske du altid har syntes, at det har været besværligt at betale en parkeringsbøde? Så kan det være en kæmpe fordel for dig at læse denne artikel igennem – for findes der egentlig andre løsninger, der er lettere end de efterhånden besværlige girokort?

I denne artikel guider vi dig til, hvordan du på den letteste og smarteste måde betaler for din parkeringsbøde, og hvordan EatMyBill kan gøre det nemt og let for dig, næste gang du skal betale for en parkeringsbøde, uden det kommer til at koste dig mere.  


Sådan betaler du for en parkeringsbøde

Er uheldet ude, og har du holdt ulovligt eller glemt at indstille din p-skive korrekt, vil du desværre være den uheldige vinder af en parkeringsbøde – og den skal betales. En parkeringsbøde skal nemlig betales, senest 10 dage efter at du har fået den. På din parkeringsbøde vil der altid stå både tidspunkt og dato for, hvornår du har fået bøden, og du kan derfor regne med denne dato. Hvis ikke vil der højst sandsynligt være vedlagt en kvittering med dato og tidspunkt. Men hvordan betaler man parkeringsbøder?

En af de mest brugte metoder, du kan benytte dig af, når du skal betale for din parkeringsbøde, er gennem netbanken. Der vil være en vedlagt talon – med andre ord en kvittering – hvor du kan finde de informationer, du har brug for til at betale din parkeringsbøde via netbank. 

På en parkeringsbøde vil der nemlig stå en såkaldt FIK-kode, som står for ’fælles indbetalingskort’. Det er denne kode, du skal bruge, når du skal betale en parkeringsbøde gennem din netbank. Når du bruger din netbank til at betale for en parkeringsbøde, fungerer det på samme måde, som når du betaler regninger eller andre afgifter.  Det vil sige, at en parkeringsbøde i sig selv også fungerer som et girokort, hvor der står alle de tal, som du skal taste ind, når du skal betale den via netbank. 

Koden består nemlig af et kortartsnummer, tallet på debitorkontoen, et fakturanummer, en kontrolkode og en kreditorkode – præcis som når du skal betale din elregning eller regningen til a-kassen. Dog skal du oplyse andre vigtige numre, herunder parkeringsbødens løbenummer samt din bils registreringsnummer. Begge disse numre vil være til at finde på din parkeringsbøde. 

Men ville det ikke være federe, hvis der var en lettere måde at betale for din parkeringsbøde på? En måde, der ikke indeholdt NemID, girokort, forskellige tal og numre og tid foran computeren? Det er her, at EatMyBill kommer i spil!


Benyt dig af EatMyBill, og betal din parkeringsbøde nemt og hurtigt

Synes du også, at FIK-koder, løbenumre og registreringsnumre lyder besværligt og forvirrende, når du egentlig bare gerne vil betale din parkeringsbøde til tiden? Måske du tænker: Hvordan betaler man en parkeringsbøde på lettest mulige måde? Her står EatMyBill klar til at gøre betalingen af dine parkeringsbøder meget lettere – selvom vi selvfølgelig ikke håber, at du får alt for mange i fremtiden. 

Med EatMyBill er det nemlig både nemt og hurtigt at betale for din parkeringsbøde. EatMyBill er en app, der både virker til iOS og Android – og så er den helt gratis at installere! Det eneste, du skal nøjes med at betale for – altså ud over din parkeringsbøde – er et lille betalingsgebyr på 19,95 kroner. 

EatMyBill er en god og sikker app, hvor du altid er sikker på, at dine parkeringsbøder bliver betalt til tiden, så du ikke får rykkere. Derudover er der mange andre funktioner, der gør EatMyBill-appen fordelagtig. Du kan nemlig vælge at dele din parkeringsbøde op i flere dele, så du slipper for at betale 510 kroner på en gang – denne funktion er især god, hvis du er studerende, hvis det er sidst på måneden, eller hvis økonomien generelt er stram inden for en periode. 

Denne funktion kan være med til at gøre det mere overskueligt at betale en uventet parkeringsbøde. Hvis du står og har pengene til at betale det fulde beløb for parkeringsbøden med det samme, kan du naturligvis også dette med EatMyBill-appen. Selvom du splitter bøden op, sørger EatMyBill naturligvis for, at den bliver betalt inden for tidsfristen. 


Scan, split, betal – hvordan betaler man en parkeringsbøde med EatMyBill?

Når du skal betale for din parkeringsbøde med EatMyBill-appen, skal du blot huske på tre ord: scan, split, betal. 

Det første, du skal gøre, er nemlig at scanne din parkeringsbøde. Her bruger du kameraet på din smartphone. Herefter vil EatMyBill-appen automatisk få leveret alle de nødvendige informationer, der skal bruges, for at du kan betale din parkeringsbøde. Det vil sige, at du ikke selv skal stå og rode rundt med løbenummer/serienummer, FIK-kode eller registreringsnummer. Det klarer EatMyBill for dig – nemt og enkelt. 

Herefter kan du vælge at splitte din parkeringsbøde eller betale hele beløbet på en gang. 

Når du har scannet din parkeringsbøde og valgt raten, kan du blot trykke betal og læne dig godt tilbage – så klarer EatMyBill resten. Dette betyder naturligvis, at din parkeringsbøde bliver betalt inden for tidsfristen, og fra det sekund, du trykker betal, ryger pengene direkte hen til udstederens konto.


Oplever du, at du får rykkere for en allerede betalt parkeringsbøde?

Hvis du allerede har betalt for din parkeringsbøde via netbank, men oplever, at du får gentagne rykkere, er der forskellige metoder, der kan løse dit problem. 

Først og fremmest skal du tjekke, at du har skrevet den rigtige FIK-kode ind. Hvis den er skrevet forkert ind, har parkeringsselskabet ikke fået dine penge, og du har derfor heller ikke betalt for din bøde. 

Derudover skal du tjekke, at du har skrevet det korrekte løbenummer eller serienummer ind – altså det nummer, der står på din parkeringsbøde. Det kan også være, at fejlen er, at du har glemt at skrive det korrekte registreringsnummer ind, eller at hverken navn eller adresse på bilens ejer er det samme som indbetalerens. Det er nemlig vigtigt, hvis bilen står i dit navn, at det også er dig, der betaler for parkeringsbøden. 

Den sidste mulighed for, hvorfor du får rykkere på en allerede betalt parkeringsbøde, er, at du er kommet til at indtaste det forkerte indbetalingsbeløb, da du betalte gennem din netbank. Lige nu ligger en normal parkeringsbøde på 510 kroner. 

Med EatMyBill slipper du naturligvis for rykkere, da din parkeringsbøde for det første bliver betalt til tiden, og for andet fordi EatMyBill altid sørger for at scanne de helt korrekte oplysninger og tal, så der ikke opstår fejl, der på sigt skader dig. 


En uretfærdig parkeringsbøde? Husk din klageret!

Som udgangspunkt kan du altid klage over en parkeringsbøde, men du skal sørge for, at du ikke bare klager, fordi du ikke har lyst til at betale for den. Hvis du oprigtigt ikke forstår, hvordan du har fået parkeringsbøden, eller hvis du af andre årsager synes, at parkeringsbøden er uretfærdigt givet, kan du altid klage. Men det kræver også, at du har tiden og tålmodigheden til det. 

Når du skal klage over en parkeringsbøde, er det vigtigt, at du både skriftligt og med billeder kan dokumentere alt, som du mener, der ikke stemmer overens med bøden. Her skal du tage fotos af skiltningen på parkeringspladsen eller stedet, hvor du parkerede bilen, din p-billet samt selve placeringen af din bil. Det vil altså også sige, at du skal beslutte dig for, om du vil klage, så straks du får bøden. Er du først kørt væk, kan du ikke bevise, hvordan din bil holdt på stedet, hvor du fik parkeringsbøden. 

Nu skal du samle alle dine beviser og sende dem til enten kommunen eller et privat parkeringsselskab. Dette kommer an på, hvor du på daværende tidspunkt holdt bilen. 

Hvis dette virker lidt uoverskueligt, kan du heldigvis også benytte dig af EatMyBill til at klage over din parkeringsbøde, hvis du ikke mener, at den er berettiget. Via EatMyBill kan du nemlig indsende alt dit bevismateriale – det vil sige fotos og skriftlige beviser af bøden, bilen, skiltningen med mere – og følge hele processen undervejs, uden at du behøver at foretage dig mere. 

Du skal huske på, at hvis du ikke får medhold i din sag, skal du i sidste ende betale bøden alligevel. Så hvis du reelt har lavet en parkeringsfejl, er det lettere bare at betale parkeringsbøden med det sammen – også selvom det er en træls ekstraudgift, som du ikke havde forventet. Du kan læse meget mere om, hvordan du klager over en parkeringsbøde, lige her


Installer EatMyBill, og gør det nemmere at betale parkeringsbøder

Med EatMyBill gør du det altså meget nemmere for dig selv, når du skal betale din parkeringsbøde. Du slipper for at stå og fumle med forskellige numre, tal og girokort, og du kan tilmed benytte appen til at klage over din bøde, hvis du mener, at du har fået en uretfærdig parkeringsbøde. 


Læs også: Hvad er forskellen på observationstiden for offentlig og privat parkering? Forstå p-vagternes observationstid

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede artikler