Klag over din p-bøde – hvad du skal gøre, når du får en uretfærdig p-bøde

10 dec, 2020 | Bøder, Parkering, Parkeringsregler | 12 Kommentarer

Parkeringsbøde. Det er vist de færreste, der smiler for sig selv ved tanken. Og måske du har fået en p-bøde, du ikke mener har været berettiget. Parkering er ofte en vurderingssag, der bliver set i forhold til den gældende p-bøde-lov. Derfor kan det handle om smag og behag, når afstand, placering og parkering i det hele taget skal vurderes.

Men hvad gør du egentlig, hvis du ikke er enig i parkeringsbøden? Det svarer vi på her. Ved at gøre indsigelse mod en p-bøde er der heldigvis noget at hente. Når du klager over en p-bøde, er der stor sandsynlighed for, at du får medhold– med eller uden en sag. Det fortæller vi dig meget mere om i denne artikel, og bare rolig – vi hjælper med besværet. EatMyBill er nemlig til for dig, så du kan klare det hele med et enkelt swipe.

Hvilke parkeringsregler gælder?

Når det kommer til reglerne for din parkering, gælder det om at kende dem godt. Men det er lettere sagt end gjort, for der kan være mange undtagelser, alt efter hvilken skiltning der er tale om. Og ja, der findes mange forskellige regler for parkering og parkeringsbøder. Det gælder ikke blot for dig, men også for alle de selskaber, der kan uddele bøder.

I både det offentlige og private gælder der overordnet de samme regler for parkering, når det handler om selve parkeringen. Med det mener vi, om du parkerer for tæt på en kantsten, parkerer på fortovet eller lignende. Tidsaspektet handler derimod mere om den gældende skiltning.

Men hvad er så reglerne i dag? Det kan være svært at finde ud af, for der er mange forskellige at vælge imellem. De vigtigste ser således ud:

 • Du må ikke parkere i et vejkryds eller inden for en afstand af 10 meter fra den tværgående kørebanes nærmeste kant.
 • Du skal parkere inden for de afmærkede båse.
 • Du må ikke parkere på et fodgængerfelt eller ud for en udkørsel.
 • Du må ikke parkere med hjulet oppe på fortovet ved afmærkede båse.

Der er flere gode, hvor de kommer fra, og derfor kan det godt betale sig at svinge forbi bøgerne og læse op på reglerne. På den måde er du sikker på at have dit på det rene, og det gælder især hvis den gule lap i vinduet sidder på din bil en dag.

Forskellige satser for din parkeringsbøde

Parkeringsbøder har ikke den samme pris som varerne i supermarkedet. Her er der nemlig stor forskel på, hvor meget du kan forvente at skulle betale, hvis du får en bøde. En parkeringsbøde, der er udstedt af offentlige p-vagter, lyder på 510 kr. i 2020. Vælger du at parkere ulovligt, eksempelvis foran en port, kan du glæde dig over en pris på 1.020 kr.

Samtidig kan regningen løbe op, hvis du ikke holder øje med din bil. Efter din parkeringsbøde er blevet udstedt, skal du fjerne den inden for 24 timer. Hvis du ikke gør det, kan du se frem til endnu en gul lap i vinduet, der koster dig endnu en afgift.

I det private er priserne sværere at regne med, men du skal forvente en bøde på 750-800 kr. Nogle selskaber valgte tilbage i 2018 at opjustere prisen fra de velkendte 750 kr. til 795 kr. Det gælder blandt andet for både EuroPark, hvorimod Q-park har opjusteret prisen med 30 kr.

Hvem kan udstede en parkeringsbøde?

Du har sikkert stiftet bekendtskab med de sorte skilte, der sommetider ses på de bedste parkeringspladser i byen. Det er de private parkeringsselskaber, der har sin egen lille bande af parkeringsvagter, der må udstede bøder på de pladser, som er ejet af de private selskaber. Her vil du ofte kunne se, hvem der ejer pladsen, når du kigger på de sorte skilte.

Private parkeringsvagter må udstede bøder på egne parkeringspladser. Men når det kommer til de offentlige pladser, må både politi og parkeringsvagter udstede en parkeringsafgift. I nogle tilfælde er det kun politiet, der må udstede en parkeringsbøde. Det gælder, hvis din parkering er til fare for andre eller forhindrer andre trafikanters færdsel.

Er der i stedet tale om lokale parkeringsbestemmelser, er det parkeringsvagterne i dit område, der kan udstede en bøde. Men her er politiet også et led i bøderne, for de må selvfølgelig også gerne tjekke, om bilen holder parkeret efter parkeringsbestemmelserne.

Hvornår er en parkeringsbøde uretmæssig?

Den helt store gråzone når det kommer til parkeringer, er spørgsmålet om, hvornår din p-bøde ikke er berettiget. Men helt grundlæggende handler det om din egen vurdering af, om din parkering er god nok eller om du har overset noget.

Som udgangspunkt er en p-bøde ikke berettiget, hvis du ikke mener at parkeringsvagtens beskrivelse af din parkering holder stik. På den måde kan du selv meddele at du ikke er enig i dommen, og her kan du i stedet vælge at klage over din p-bøde. Vælger du at klage over din bøde, skal du først og fremmest dokumentere, at din parkeringsbøde ikke er berettiget. Tag billeder af:

 • bilens placering og parkering
 • din p-billet eller p-skive
 • skiltning i det gældende område
 • af det, der har udløst bøden.

Så har du nemlig dit på det rene, og du har mulighed for at klage over din p-afgift. Vi kan heldigvis fortælle dig, at EatMyBill gør det hele nemmere for dig. Med kun få klik kan du få os til at klare opgaven for dig, så du kan glemme alt om bøvl og besvær i forbindelse med din klage.

Klag over din bøde, hvis du er utilfreds

Mulighed for at klage over din p-bøde har du altid, og du er i din gode ret til at gøre det. Hos EatMyBill ved vi, at langt de fleste bøder bliver annulleret, hvis der bliver lavet en indsigelse mod en p-bøde. For typisk bliver sagen ikke taget op, men i stedet blot annulleret. Og hvis vi var dig, ville vi gøre et forsøg.

Når du skal klage over en p-bøde, skal du kontakte den afdeling, der har udstedt din p-bøde. Det kan være, at du skal klage over din p-bøde til EuroPark, klage til Københavns Parkering eller sende ParkZone en klage. Måske du allerede nu kan mærke, at det er lidt af en mundfuld at finde ud af, hvad der er hoved og hale, når det kommer til en klage. For der er også forskel på, om du skal klage direkte til politiet eller ej.

Processen er uoverskuelig på mange forskellige måder, og det gør det vanskeligt for mange at klage. I stedet vælger mange bare at betale bøden. Men hos EatMyBill mener vi, at det skal være let og overskueligt for dig at klage over en p-bøde, du ikke mener, er berettiget. Hos EatMyBill tilbyder vi et koncept, der både hjælper dig med at betale din parkeringsbøde og klage over en bøde.

Sådan klager du over din bøde

Vil du klage over din parkeringsbøde, skal du gøre det hele online. Du skal vedhæfte dokumentation og sende en mail til det pågældende parkeringsselskab. Eller du skal vælge os. Vi klarer hele arbejdet for dig, og det koster dig på ingen måde i dyre domme. Og bare rolig –vi har ingen skjulte gebyr eller en bindingsperiode, som du hæfter for.

Skal du klage gennem os, skal du blot scanne din parkeringsbøde i vores app. Den er selvfølgelig gratis for dig at downloade, og med den i hånden er alle parkeringsbøder pludselig blevet nemmere end nogensinde før. Hvis du vælger at klage i appen, koster det dig kun 24,95 kr i servicegebyr.

Du kan indsende din klage for din p-afgift med det samme, og du får mulighed for at vedlægge alle billeder – det gælder både bil, afgift, skiltning og meget andet. Vi holder ikke noget hemmeligt for dig, så du kan nemt følge med i hele processen. Og når klagen er gennemført, holder vi dig godt opdateret.

Det vil altså sige, at du kan indsende din klage med få klik, et swipe, og så overlader du ansvaret til os. Så kan du føle dig tryg og godt tilpas, for vi skal nok klare det hele for dig.

EatMyBill hjælper dig godt på vej

EatMyBill er ikke kun en app, hvor du kan klage over dine parkeringsbøder. Faktisk er vi meget mere end det. Vores koncept bygger på at gøre hverdagsting lidt nemmere for dig. Derfor er vi også blevet skabt af iværksættere, investorer og tech-genier, der også står bag GoMore, Freetrailer og Endomondo.

Foruden muligheden for at klage over din p-bøde er EatMyBill også en måde, hvorpå du nemt kan betale dine parkeringsbøder, girokort eller fartbøder. Det eneste, du skal gøre, er at scanne din bøde i appen, hvorefter du selv får den fulde ære af at styre, hvor meget du vil betale.

Og hvad mener vi så med det? Jo, vi kalder det for scan, split og betal, og netop split betyder, at du kan inddele din betaling i rater. Du bestemmer selv, hvor meget du vil betale om måneden. Vi sørger for at betale det fulde beløb til tiden, men du kan inddele betalingen til os i forskellige rater. Og det bedste af det hele er, at det kun koster dig 9,95 kr. i faktureringsgebyr, hver gang du betaler en rate.

Når du har valgt, hvordan du vil betale bøden – som du selvfølgelig også kan betale med det samme – skal du godkende din betaling. Med et enkelt swipe til højre er du klar til at slippe besværet og lade os om at gøre arbejdet.

Slip for dyre p-bøder og besværet

EatMyBill er din sikre vej til retmæssig betaling eller klage i forbindelse med en parkeringsbøde. For en ting er sikkert: En p-afgift er aldrig en sjov post i budgettet, men noget andet er, hvis den slet ikke er berettiget. Vores service gør, at du nemt og hurtigt kan lade os klare klagen for dig, og du bliver holdt opdateret hele vejen igennem.

Den store fordel ved at klage er nemlig, at næsten 75 % får annulleret bøden. Det gælder ikke kun, når din klage får medhold, men at prisen for at vurdere din sag typisk er højere end selve bøden. Så har du lidt held med dig, kan det nemt ske, at din bøde bliver annulleret med det samme – og endda uden at andre skal vurdere den.

Med EatMyBill bliver hverdagens små bump på vejen lidt nemmere. Du slipper for at overskride månedens budget, så der stadigvæk er råd til fornøjelser, fødselsdag og festligheder. Du slipper for de klassiske girokort, der både er kringlede og besværlige at udfylde. I stedet skal du bare læne dig tilbage. EatMyBill er din vej til en nemmere hverdag og en stabil økonomi, lige meget hvor dårlig din parkering er.

12 Kommentarer

 1. Løbenummer 9596766

  Jeg syntes det er uretfærdig at jeg skal betale parkeringsafgift Da Audika som har til huse Danmarksgade 26 henviste mig til at parkere der, de sagde at de deponerede over 4 p pladser og derfor måtte jeg gerne holde der medens jeg blev høretestet. MVH. Jens Møller Nielsen

  Svar
  • Hej Jens

   Tak for din besked.

   Jeg har lidt svært ved at vurdere denne specifikke sag du beskrive – vi vil dog meget gerne hjælpe dig med at klage over din parkeringsbøde. Du skal downloade vores app EatMyBill og oprette en klagesag, så hjælper vi meget gerne.

   God dag.

   Hilsen
   August

   EatMyBill.com

   Svar
 2. Hej
  Jeg vil gerne klage over bøden
  Da jeg fik god ven til kører mig til sygehuset begrunde af min fod
  Jeg have tid kl 13.00 + 13.30 på 3 sal
  Då var der så meget vente tid på af sygdom
  Ds vi kom op på 3 sal første gange kunne vi ikke melde os og så glemte vi senere
  Røntgen +ortopædkirurgisk
  Jeg håber I Vil kig på det
  Løbenummer 95814111
  Ford CH53057
  MVH Heidi Lykke Lyrn

  Svar
  • Hej Heidi,

   Øv, det var da en ærgerlig oplevelse. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at klage over bøden. Download vores app, tag et billede af din bøde og benyt klagefunktionen. Så skal vi gøre vores bedste for at hjælpe dig.
   Skriv gerne til vores support på info@eatmybill.com, hvis der er andet vi kan gøre for dig.

   Med venlig hilsen
   Anne Mette

   Svar
   • Hej. Fik en bøde inat på grund af parkering i venstre side af vejen.
    Jeg var ikke klar at det var ulovligt, så undersøgte jeg lidt og fandt ud af at det ikke gælder mindre befærdet veje.
    Nu er mit spørgsmål, hvad er mindre befærdet veje? Hvor går grænsen? Snakker vi en villa vej, en sidegade eller noget helt tredje?
    Jeg var parkeret foran Classensgade 64 2100 Kbh.
    Er der noget at hente der eller var det bare en dyr lærestreg?

    Svar
    • Hej Marco,

     En mindre befærdet vej defineres ved, at der ikke kører busser i rute på vejen. I dit tilfælde kører der busser. Du må holde i begge sider af vejen, men din parkering skal foretages i kørselsretningen, Vi kan godt hjælpe dig med en evt. klage, men som udgangspunkt skal du desværre nok regne med at den bliver afvist.
     Har du brug for hjælp til hurtig betaling af bøden, kan vi også hjælpe dig med det. Download blot vores app og scan din regning, hurtigt og nemt.

     Jeg håber det var svar på dit spørgsmål.

     Med venlig hilsen
     Anne Mette

     Svar
  • Hejsa,

   Jeg skriver vedrørende p-afgift.

   Jeg har fået en uberettiget p-afgift min bil gik i stå midt om natten på en parkeringsplads og jeg kunne derfor ikke fjerne den. Jeg har modtaget vejhjælp og har sendt selskabet dokumentationer.

   Bilen har desuden været på værksted til reparation alligevel fastholder selskabet p-afgiften. Kan I hjælpe mig i denne sag?

   Jeg har både sendt dem dokumentation og video på at, jeg har modtaget vejhjælp.

   Har sendt en klage og ringet til dem men, de fastholder afgiften.

   Jeg håber i kan hjælpe mig tusind tak for jeres tid og hjælp.

   Venlig hilsen

   Khurram Naseer

   Svar
   • Hej Khurram,

    Når du allerede har igangsat klageprocessen kan vi desværre ikke hjælpe dig. Det lyder derfor som en sag for parkeringsklagenævnet. Dem kan du finde her: https://www.parkeringsklagenaevnet.dk/

    Held og lykke 🙂

    De bedste hilsner,
    Morten
    EatMyBill

    Svar
 3. Hej Jeg har fået en parkeringsbøde ved Heimdalsgade 39, 2200 den 26/10-2020 kl 20:33.
  Jeg vil gerne betale men bøden, men har desværre ik råde til at betale hele beløbet på en gang. Jeg vil gerne dele beløbet i 2-3 måneder.
  Løbenummer på bøden er 147166. Min bil regnr er BA60339.

  Svar
  • Hej Ali,

   Vi hjælper dig meget gerne med at dele bøden op, såfremt det stadig er relevant.
   Download vores app, tag et billede af din bøde og del den op som det passer dig.
   Du er altid velkommen til at kontakte os på info@eatmybill.com hvis der er andet vi kan hjælpe dig med.

   Med venlig hilsen
   Anne Mette

   Svar
  • Hej
   Jeg har i dag fået en bøde ud for en butik (min bil var parkeret ca. 4 pladser til venstre for butikkens indgang).
   På papiret står der observationstid 12.31-12.34, men jeg kom ud af butikken 12.35 (jeg kiggede på min mobil imens og bemærkede tidspunktet).
   Men da jeg kom ud, var der ikke en p-vagt i miles omkreds? Så enten skal h*n være gået ind i nabobutikken eller have sat sig i egen bil og være kørt væk eller også har h*n ikke stået der så længe i virkeligheden? Kan det passe? Eller kan den affejes med at der kan være forskel i tidsindstillingerne eller noget andet?
   Mvh Mette

   Svar
   • Hej Mette,
    Øv med sådan en parkeringsbøde. Det er svært at svare på. Der kan nok være forkskel i tidsindstillingerne, fra enhed til enhed. Og i realiteten tror jeg ikke det er tidspunktet der er afgørende, men observationstiden. Og om det er 12.31-12.34 eller 12.32-12.35 gør nok ikke den store forskel i dette tilfælde. Deres apparater de bruger til at tage tid med, burde i hvert fald fungere korrekt. Jeg håber du kan bruge svaret til noget, selvom det måske ikke er det du havde håbet at høre.
    De bedste hilsner
    Morten
    EatMyBill

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede artikler