Nedsættelse af fartbøder for pensionister

23 feb, 2021 | Bøder, Pensionister, Regninger | 0 Kommentarer

Uanset alder kan vi sommetider komme til at overtræde loven. Heldigvis er der håb forude for dig, der er pensionist og har fået en fartbøde eller to. Der er nemlig mulighed for at få nedsættelse af fartbøde som pensionist. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du kører mere, end du må. Den mindste bødetakst i 2020 for en fartoverskridelse på 51-59 km/t er på 1.000 kr. Derefter stiger taksten til 1.500 kr. ved en overskridelse på 60-64 km/t og opefter. Ved en fartoverskridelse på 100 km/t risikerer du en bøde på 6.500 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet. 

Selvom det selvfølgelig er soleklart, at fartbøder bør skal undgås helt, så kan du risikere at komme til at overse et fartskilt eller være uopmærksom på, hvor hurtigt du kører. Når du er pensionist, er der som sagt mulighed for at få rabat på en fartbøde. Hvordan du får en nedsættelse af en fartbøde som pensionist, kan du læse meget mere om nedenfor. Vi guider dig til, hvordan du i fremtiden bliver opmærksom på fartgrænserne, og hvordan du kan få nedsat din fartbøde som pensionist. Vi guider dig også til, hvordan du i fremtiden betaler dine fartbøder nemt og hurtigt. 

Disse regler skal du være opmærksom på 

Med alderen kan det hurtigt blive vanskeligt fortsat at huske de regler, du med tiden har rettet dig efter. Ulempen ved at glemme fartgrænserne er, at du risikerer at skulle betale store bøder. Det giver dig i sidste ende et stort besvær og kræver tid. Noget, de fleste helst vil undgå. For at undgå fartbøder i fremtiden får du her genopfrisket de mest grundlæggende regler.

Først og fremmest bør du holde ekstra øje med vejskiltene, når du kører. Som bekendt findes der forskellige fartgrænser, alt efter hvilket køretøj du kører i. Du kender sikkert allerede de generelle fartgrænser, og du ved nok også, at de varierer, alt efter hvor du kører. Det er her, vejskiltene kommer ind i billedet. 

Fartgrænserne for personbiler, varebiler og motorcykler ser således ud:

  • 50 km/i timen, hvis du kører i et bebygget område.
  • 80 km/t, hvis du kører uden for bebyggede områder – det vil siger på landeveje m.m. 
  • 130 km/t, når du kører på motorvej (vær opmærksom på, at fartgrænsen kan variere).

Fartbødetakster som pensionist 

Som pensionist har du mulighed for at få nedsat din fartbøde og dermed opnå pensionistrabat, hvis du vel at mærke har en lav indtægt. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle fartbøder, der kan nedsættes. Fartbødetakster for en pensionist svarer derfor til taksterne for almindelige bilister. Forskellen er blot, at du har mulighed for en markant nedsat fartbøde som pensionist, hvis du lever op til kravene. 

Måden, du skal gøre det på, er ved at fremvise dokumentation på din årlige indkomst. I dette tilfælde må den ikke være højere end 171.795 kr. før skat. Du må altså ikke modtage mere end 14.316,25 kr. om måneden, hvis du vil have nedsat fartbøde som pensionist. 

Modtager du ikke mere end ovenstående beløb årligt, kan du altså i de fleste tilfælde få bøden sat ned til det halve. Den maksimale nedsættelse af en fartbøde som pensionist er 500 kr., men der er alligevel en del penge at spare i fremtiden, hvis du i værste fald modtager flere fartbøder. 

Du søger om tilladelse til en bødenedsættelse som pensionist ved at kontakte politiet. Her skal du ind i et ansøgningssystem, hvor du kan ansøge om en betalingsløsning med mulighed for at halvere din fartbøde. Det gør du med dit NemID. 

Hvis du har fået en fartbøde som pensionist, er der desværre ikke mulighed for at få rabat, hvis du overskrider en årlig indkomst på 171.795 kr. før skat. I det tilfælde er der ikke meget mere at gøre end at bide i det sure æble og betale regningen. Er pengene små i lige præcis den måned, du modtager bøden, er der heldigvis andre måder at få lidt rabat på.

Få hjælp til betaling af fartbøde 

Det er de færreste, der kan forudse en fartbøde i nærmeste fremtid. Som pensionist rækker pengene ikke nødvendigvis særlig langt, og så kan en fartbøde pludselig være en dyr affære. Selvom det lykkes at få en nedsættelse af din fartbøde som pensionist, så kan der i visse tilfælde stadig være behov for at dele regningen op i bidder. Og det er her, EatMyBill kommer ind i billedet. Med blot et klik sørger vi får, at din regning bliver betalt til tiden – og at du får muligheden for at dele den op i bidder. Det giver næsten følelsen af at få rabat på din fartbøde som pensionist. 

En bødenedsættelse for pensionister kan også gøres på andres måder. Vi mener nemlig, at det skal være nemmere og smartere at håndtere fartbøder. Derfor har vi designet et koncept, der giver dig mulighed for at scanne dine fartbøder nemt og hurtigt. Du vælger selv, om du ønsker at betale dem med det samme, eller om du hellere vil dele dem op i bidder. På den måde kommer du næsten til at føle, at du har fået nedsat din fartbøde som pensionist, selvom der er ikke er mulighed for at få den halveret.

Formålet er at tage højde for den enkeltes økonomi og behov. Vælger du at splitte din regning, skal du blot betale et faktureringsgebyr pr. rate, du vælger at splitte regningen op i. Vælger du at betale hele regningen med det samme, koster det 19,95 kr. 

Sådan scanner du dine fartbøder

Vælger du at downloade appen EatMyBill, er du allerede et skridt tættere på fleksibilitet og overskud. Vi har sørget for, at du som pensionist nemmere kan overskue dine regninger og slippe billigere ved f.eks. at dele dine regninger op i bidder. Som nævnt ovenfor er faktureringsgebyret pr. rate meget lille. Så selvom du ikke føler, at du har fået rabat på din fartbøde som pensionist, så vil du med vores app alligevel føle, at dine bøder er blevet lidt mindre.

Men hvordan fungerer appen egentlig? Faktisk fungerer det supernemt og er ligetil. Det eneste, du får brug for, er dit kamera og regning. Måden, du gør det på, er ved at tage et billede af din fartbøde. Derefter scanner du den i appen. Næste skridt er at beslutte dig for, om bøden skal deles op i rater, eller om den blot skal betales med det samme. I tilfælde, hvor det er ikke er et problem for dig at betale med det samme – f.eks. hvis du har modtaget en fartbøde som pensionist og dermed fået rabat – bør du overveje at betale hele beløbet med det samme. 

Slip for en presset økonomi, når du modtager en fartbøde som pensionist. Vi gør det nemt og overskueligt for dig og sørger for resten, når du først har scannet din fartbøde. Vi mener, det skal være nemt for alle borgere at betale uforudsete regninger uden besværlige bankoverførsler og girokort. 

0 kommentarer

Relaterede artikler