Få styr på parkeringszonerne i Aarhus

26 mar, 2021 | Bøder, Parkering, Regninger | 0 Kommentarer

Bor du i Aarhus og omegn, eller kommer du blot ofte forbi Aarhus ved forskellige anledninger? Så har du med stor sandsynlighed brug for at vide mere om de forskellige parkeringszoner i Aarhus. Mange steder kan det nemlig være svært at spotte, hvilke parkeringsbestemmelser, der gør sig gældende i de respektive parkeringszoner. Det skal vi heldigvis se nærmere på nedenfor, så du i fremtiden kan slippe for unødige parkeringsafgifter eller parkeringsbøder.

Som du med garanti allerede er bekendt med, er der stor forskel på taksterne på parkeringsafgifter- og bøder alt efter, om det er et privat eller offentligt parkeringsområde. Det er derfor altid en god idé at sætte dig grundigt ind i færdselsloven og parkeringsbestemmelserne, når du beslutter dig for at parkere bilen. Vi kender udmærket til de frustrationer, der kan opstå, når man pludselig får en parkeringsbøde. I guiden nedenfor introducerer vi dig derfor også for en smart og nem måde at betale uforudsete regninger på, så du fremtiden kan slippe for girokort og transaktioner. 

Disse parkeringszoner skal du kende til

Som vi allerede har nævnt, er der stor forskel på parkeringsbestemmelserne alt efter, om det drejer sig om en privat eller offentlig parkeringsplads i Aarhus. I Aarhus midtby er der to betalingszoner samt zoner, hvor du skal være særligt opmærksom på tidsafgrænsning. Det kan nemlig tit og ofte være et problem for mange, at de har svært ved at spotte eller aflæse skiltene korrekt, så det ender med en uforudset bøde. 

Skal du til midtbyen og parkere bilen samtidig, skal du være opmærksom på, at den røde betalingszone dækker hele midtbyen og større områder uden for den røde zone. Disse områder er markeret med gul. De gule områder dækker altså de parkeringszoner, der er placeret uden for Aarhus. De gule zoner angiver, at der er mulighed for to timers gratis parkering. Derefter betaler du for almindelig parkering den tid, du holder parkeret.

Det er meget vigtigt, at du sørger for at registrere dit køretøj via en app eller automat. I dag er der mulighed for at betale via en app i de fleste parkeringszoner i Aarhus. Er du i tvivl om de respektive parkeringszoner, kan det være en fordel at finde et online kort over parkeringszonerne, der er markeret med henholdsvis rød og gul. Det giver et godt overblik, så du er sikker på, du ved, hvor der er betalingszoner, og hvor der er mulighed for at gratis parkering i to timer. 

Hvad med parkeringshusene?

Aarhus er en relativt stor by med mange indbyggere og turistbesøg. Derfor er der også utallige parkeringsmuligheder – deriblandt finder du flere større parkeringshuse. De fleste parkeringshuse kan også ses på kortet over parkeringszoner, der kan findes online. De fleste parkeringshuse er markeret med det røde felt, der som sagt dækker over Aarhus midtby. Dem kan du læse meget mere om ved at søge på dem, der er angivet i området. 

Hvis du ønsker at gå efter så billig en parkering som muligt, kan du overveje at parkere på Aarhus’ gader eller i parkeringsområder, der tilhører kommunen. Dog vil du i den forbindelse opdage, at der er begrænset med pladser, hvis du søger mod gaderne i Aarhus. En billig måde at holde parkeret er derfor at søge hen mod de forskellige parkeringspladser. 

Priser på parkering i AarhusFå hjælp til betaling af fartbøde 

Ved betalingszonerne – det vil sige de kommunale parkeringspladser samt parkeringshusene i Aarhus – varierer priserne per time alt efter, om det er i hverdage eller weekender. Nedenfor kan du se en oversigt over priserne for gadeparkering i Aarhus midtby. Parkerer du uden for det angivne tidsrum, vil din parkering være gratis. Dog skal du være opmærksom på, at det kun gælder for kommunale parkeringspladser. 

  • Hverdage kl. 08:00 – 19:00: 22 kr. per time
  • Hverdage kl. 19:00 – 23:00: 10 kr. per time
  • Lørdage kl. 08:00 – 16:00: 22 kr. per time
  • Lørdage kl. 16:00 – 23:00: 10 kr. per time
  • Søn- og helligdage kl. 08:00 – 18:00: 5 kroner per time

Privat parkering

Som nævnt kan der være stor prisforskel alt efter, om du parkerer på privat- eller kommunale parkeringspladser. Vælger du for eksempel et privat parkeringsselskab som  Q-park, er det ligeledes ideelt at skabe et overblik over de parkeringszoner, Q-park har retten over. Er du i tvivl om skiltningen i området, har du altid mulighed for at kontakte Q-park for nærmere information. Det kan også være i tilfælde, hvor du har spørgsmål til parkeringspladsen. For at undgå en unødig p-afgift eller -bøde, er det altid en god idé at være på forkant og selv kontakte selvskabet. 

Du kan i øjeblikket finde Q-parks p-anlæg mere end 43 steder i Aarhus. Der er derfor rig mulighed for at finde forskellige parkeringspladser, hvis du er villig til at holde parkeret på en privat parkeringsplads. Husk at være opmærksom på, hvordan du får betalt for din parkeringsplads, og hvilke parkeringsbestemmelser, du skal være særligt opmærksom på, inden du parkerer. 

Jeg har fået en bøde – hvad gør jeg?

Selvom vi nu har været omkring de mange muligheder, hvad angår parkeringszoner i Aarhus, så kan du risikere at misforstå skiltningen eller måske helt have overset den. Det kan være dybt frustrerende at få en p-afgift eller p-bøde for enten at overtræde færdselsloven eller parkeringsbestemmelserne. Skulle uheldet alligevel være ude, er det ikke altid sikkert, at der er en vej tilbage. I det tilfælde skal du kende til Eatmybill.

Vi har skabt Eatmybill, som er en smart og funktionel app til dig, der er træt af girokort og lange bankoverførelser. Træt af unødige regninger, der kræver tid og besvær. Appen er kun ét download væk, og vi garanterer for, at du umuligt kan fortryde. Vi har nemlig skabt et attraktivt betalingskoncept, hvor du nemt og hurtigt kan betale dine regninger i fremtiden. Det første, du skal gøre, er at downloade appen.

Derefter kan du nemt og hurtigt scanne din parkeringsbøde ved hjælp af vores smarte scanningsfunktion. Det gør du blot ved at tage et billede. Efterfølgende er det op til dig, hvorvidt du ønsker at splitte regningen op i rater, så du slipper for at skulle betale det fulde beløb nu og her. Selvom der som bekendt ikke er mulighed for at få nedsat sin p-afgift, uanset om du er studerende eller pensionist, så har vi altså gjort det muligt at spare penge i månedsvis ved at dele regningen op.

Ét swipe til højre – og vi klarer resten

Næste skridt er blot at swipe til højre, når du har gjort op med dig selv, om du vil inddele regningen i rater eller betale det fulde beløb med det samme. Når du swiper, godkender du derfor betalingen, og så sørger vi for resten. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt din regning bliver betalt til tiden.

Har du behov for en økonomisk buffer i denne måned, og er ærgerlig over at have modtaget en parkeringsafgift, så tøv ej længere. For os er det vigtigt, at alle kan have råd til at betale en parkeringsbøde i ny og næ, uden at det kræver, budgettet vælter. Derudover går vi meget ind for, at det i fremtiden skal være nemt og simpelt at betale en regning. Den vision må man sige, at vi har skabt ved blot ét enkelt swipe i den rigtige retning.

En fordel ved at vælge en app som Eatmybill til at mindske besværet og prisen på eventuelle parkeringsbøder er, at der ingen bindingsperiode eller skjulte gebyrer gemmer sig. Det eneste, det koster dig, er et servicegebyr på 9,95 kroner, hvis du vælger at splitte regningen op. Betaler du det fulde beløb med det samme, koster det dig 19,95 kroner i faktureringsgebyr.

Har du mod på at klage over din regning, kan du også gøre det via appen. Det koster et servicegebyr på 24,95 kroner, men til gengæld tager vi os også af hele klageprocessen, uden at du skal foretage dig noget. Der er derfor ingen grund til ikke at få downloadet Eatmybill i en fart. 

0 kommentarer

Relaterede artikler