Sådan betaler du din fartbøde nemt og hurtigt

2 jun, 2021 | Bøder | 0 Kommentarer

Har du fået en fartbøde? Sådan betaler du hurtigt og smart 

Det er de færreste bilister, der ikke før eller siden overskrider fartgrænsen. Det kan være frustrerende, irriterende og unødigt. Beløbet kan være højt, og transaktionsprocessen bøvlet. Heldigvis findes der flere smarte og effektive metoder til at betale dine regninger hurtigere i fremtiden. Men inden vi når dertil, kan der være behov for at vide, hvor og hvordan du opdager, at du har modtaget en fartbøde. 

Inden vi fortæller mere om, hvordan du betaler din fartbøde nemt og hurtigt, vil vi kort gøre dig opmærksom på fartbødeberegneren. Det er en måde, hvorpå du hurtigt kan danne dig et overblik over de bøder, der bliver udstedt, hvis du overskrider hastighedsgrænsen. En fartbøde afhænger nemlig af flere faktorer. Den afhænger både af køretøj, måletype, vejtype, hastighed og hastighedsgrænse. 

Det er derfor vigtigt på forhånd at være bekendt med vejskiltningen og de hastighedsgrænser, du støder på, når du kører. For at undgå fartbøder i fremtiden gør du klogt i at tjekke fartbødeberegneren ud på forhånd hos indfordringskontoret. Du kan også downloade en app, der sørger for at gøre dig opmærksom på fartkontrol, fotovogne og meget mere. Bliv generelt klogere på, hvordan du betaler din fartbøde hurtigt og smart, i guiden nedenfor. Bliv ligeledes klogere på, hvordan du kan undvige den blitzende fotovogn, der bliver placeret rundtomkring i landet flere gange dagligt.

Sådan ser du, om du har modtaget en fartbøde

Først og fremmest modtager du en fartbøde, hvis du er blitzet i det øjeblik, du har overtrådt hastighedsgrænsen. Som sagt afhænger en fartbøde af flere faktorer, da det også kommer an på, hvilken vejtype du kører på, og hvad den pågældende hastighedsgrænse er i det tilfælde. 

Der bør ikke være megen tvivl, hvis du først er blevet blitzet. Dog er det ikke alle, der modtager bøden 24 timer efter, da der kan være årsager, som gør, at behandlingstiden af bøden trækker ud på indfordringskontoret. Som udgangspunkt vil de fleste dog modtage den allerede få dage efter. Den vil lande i din e-Boks, og det er derfor vigtigt at holde øje dagene op til. Dog kan du også risikere at blive stoppet af en færdselsbetjent. I det tilfælde bliver bøden udstedt med det samme. 

Hvornår bliver jeg blitzet af en fotovogn?

Du kan risikere at blive blitzet, hvis fotovognen måler, at du overskrider hastighedsgrænsen på den pågældende vejtype. Blitzen er ikke svær at få øje på, da det røde blink kan være kraftigt. Sker det, at du er blevet blitzet, er der desværre ikke så meget at gøre. Her må du blot vente på, at du modtager fartbøden i din e-Boks, så du hurtigst muligt kan få den afviklet. 

Når du modtager bøden, skal du betale inden for 30 dage. Det er vigtigt, at du gør det inden for de 30 dage fra den specifikke dato, der står angivet på bøden. Hvis du er i tvivl om, hvad der sker, hvis du ikke betaler din fartbøde, kan du læse denne artikel.

Hvordan betaler jeg min fartbøde?

Du kan betale din fartbøde på flere måder. Først og fremmest er der et vedhæftet betalings-ID, som du skal bruge, når du skal betale din regning i netbanken. Har du ikke e-Boks, vil du modtage bøden med posten. Det er en måde at gøre det på. Vi har dog en anden måde, som er langt hurtigere og effektivere, og som kan spare dig for meget tid. Det drejer sig nemlig om konceptet EatMyBill. En app, hvor du nemt og hurtigt kan betale dine regninger – uden hverken bindingsperioder eller skjulte gebyrer. 

Første skridt mod en hurtigere betaling er først og fremmest at downloade EatMyBill-appen. Når du har gjort det, kan du nemt og hurtigt tage et billede af din fartbøde og scanne den ind på appen. Det fungerer nemt og hurtigt uden bøvl. Derefter vælger du selv, om du vil splitte din regning op. Modtager du for eksempel en fartbøde på et relativt højt beløb, som du umiddelbart har svært ved at betale nu og her, kan det være en fordel at splitte regningen op. I EatMyBill vælger du selv, hvordan du vil splitte den op i rater. Du kan selvfølgelig også blot betale nu og her, hvis du har det bedst med det.

Godkend betalingen, og læn dig tilbage

Hvis du synes, at de tidskrævende overførsler og betalinger i netbank er for besværlige, skal du uden tøven kaste dig over vores app, EatMyBill. Når du først har scannet din fartbøde, eventuelt splittet den og swipet for at godkende betalingen, skal du ikke gøre mere. Nemmere bliver det ikke. Derefter sørger vi nemlig for at varetage resten, så du ikke skal bruge mere tid på den slags. På den måde kan du altså slippe alle bekymringer om økonomi eller ubetalte regninger og betalingsfrister med vores smarte koncept. 

Det eneste, du skal betale, er et mindre faktureringsgebyr per rate, hvis du vælge at splitte regningen op. Det vil koste dig 9,95 kroner per rate. Vælger du at betale hele beløbet med det samme, skal du betale 19,95 kroner i faktureringsgebyr. Er du uenig i fartbøden, har du mulighed for at gøre det igennem os. Her sørger vi også for at tage os af det hele og løbende holde dig underrettet om sagens fremgang. Det vil i den forbindelse koste dig 24,95 kroner. 

Vi håber, du i denne guide er blevet klogere på, hvordan du betaler din fartbøde på en smart, hurtig måde, samt hvordan du ser, om du har fået en fartbøde. Med EatMyBill slipper du i fremtiden for at bøvle med regninger og betalingsprocesser, uanset om det drejer sig om en fartbøde, en parkeringsbøde eller en anden regning. Hos os skal det ikke være dyrt at betale en regning – det er helt op til dig, hvordan du ønsker at splitte din regning alt efter behov og økonomi.

0 kommentarer

Relaterede artikler