Sådan får du en fartbøde

2 jun, 2021 | Bøder | 0 Kommentarer

Alt, du skal vide om fartbøder

Er du generelt uvidende om fartbøder og i tvivl om, hvornår du har fået en fartbøde, og hvor du modtager den? I denne guide bliver du klogere på alt, du bør vide om fartbøder. De kan dukke op i tide og utide, hvis du overskrider hastighedsgrænsen på den pågældende vejtype. Dog er det vigtigt at være opmærksom på de mange andre faktorer, der i sidste ende også har betydning for, om du modtager en fartbøde. Det er bl.a. de faktorer, vi skal se nærmere på i denne guide.

For hvad skal der egentlig til, før det røde, kraftige blinklys fra fotovognen reflekterer i ruden – og hvor lang tid går der, før du modtager bøden? Det afhænger af dit køretøj, hastighedsbegrænsningen det pågældende sted, måletypen, vejtypen samt din hastighed. Vi guider dig igennem og informerer dig nedenfor om alt, du bør vide – hvornår du får en fartbøde, og hvor den ender. Til sidst vil vi præsentere dig for et smart betalingskoncept, som i fremtiden gør det langt nemmere for dig at betale regninger.

Det er altid godt at have de grundlæggende regler på plads, når det kommer til parkeringsafgifter. Først og fremmest kan politiet opkræve en parkeringsbøde, i tilfælde af at du har parkeret ulovligt. Og her er det vigtigt at bide mærke i, at der ikke er tale om en afgift, men i stedet en bøde. Der er nemlig en markant forskel.

Har jeg fået en fartbøde?

Først og fremmest er det vigtigt at kende til færdselsreglerne og skiltningen, når du kører bil. For hvornår ved du, at du har fået en fartbøde? Kører du i en person- eller varebil uden for motorveje og på motorveje, kan hastighedsbegrænsningen variere, alt efter hvor du kører. Derfor er det vigtigt at holde øje med speedometeret og hastighedsbegrænsningen på skiltene, mens du kører. 

Et eksempel er, hastighedsbegrænsningen ligger på 40 km/t., men du kører 48-51 km/t. Her vil du modtage en fartbøde på 1.500 kroner. Ligger hastighedsbegrænsningen på 50 km/t., men kører du 51-59 km/t., er fartbøden på 1.000 kroner i en personbil. Derudover skal du være opmærksomhed på højhastighedstillæg, som du risikerer, hvis du kører 140 km/t. eller mere. Tillægget vil her være minimum 1.000 kroner. 

Hvis du vil undgå fartbøder i fremtiden, kan det være en fordel at downloade en app, der kan advare dig om kø, trafik, vejarbejde, fotovogne og din egen hastighed, så du undgår at overskride hastighedsbegrænsningen. Det gør det nemmere at komme sikkert frem uden fartbøder på halvvejen. Har du først fået en fartbøde, er det begrænset, hvad du kan stille op. Er du i tvivl, kan du altid kontakte indfordringskontoret hos politiet. 

Det er vigtigt, du selv holder øje med din e-Boks eller postkasse, hvor regningen vil lande, hvis du er blevet blitzet, mens du kørte for stærkt. Har du ikke e-Boks, vil fartbøden nemlig lande i din postkasse i stedet. Og hvor hurtigt modtager man fartbøde? Der går typisk et par dage fra den dag, du har kørt for stærkt og er blevet blitzet, til du modtager bøden. Bliver du stoppet af en færdselsbetjent, modtager du bøden med det samme. 

Når du har modtaget fartbøden, er det vigtigt, du læser den grundigt igennem. Her skal du nemlig bl.a. være opmærksom på, at bøden skal betales inden for 30 dage fra den dato, der er angivet. Der er også mulighed for at lave en aftale med indfordringskontoret, hvor du kan få nedsat beløbet ved lav indkomst eller dele den op i en afdragsordning. Det kan dog være en kompliceret proces, og det er ikke givet på forhånd, at du får medhold i din sag.

Hvordan betaler jeg min fartbøde?

Når du har fået styr på, hvornår du har fået en fartbøde, er næste skridt betalingen. Du betaler din fartbøde ved at finde et betalings-ID på regningen. Derefter overfører du pengene i din netbank, uanset om du har fået regningen i din e-Boks eller postkasse. Heldigvis findes der også en anden betalingsform, som er langt hurtigere og nemmere. Vi vil derfor nu præsentere dig for EatMyBill, som er en smart betalingsapp uden binding og skjulte gebyrer. 

Appen fungerer på den måde, at du først skal downloade den og oprette dig i systemet. Derefter kan du tage et billede af din fartbøde og scanne den i vores scanningssystem. Efterfølgende er det op til dig, om du har lyst til at dele din regning op i rater. Altså er der mulighed for at opsætte en afdragsordning, hvor du slipper for at skulle lave en aftale med indfordringskontoret og vente på, at det accepterer din ansøgning.

Her beslutter du nemlig selv, hvordan vil betale regningen. Det kan være, du har interesse i at splitte den og fx betale 200 kroner hver måned hen over en periode, indtil bøden er betalt. Vi sørger uanset hvad for at klare arbejdet, når du først har scannet din fartbøde og oprettet dig i vores system.

Hvad koster det at bruge EatMyBill?

Det gode er helt klart, at det ikke koster dig en krone at oprette en bruger på EatMyBill. Der er hverken lange bindingsperioder eller skjulte gebyrer. Dog vil det koste dig 9,95 kroner i faktureringsgebyr, hvis du har fået en fartbøde og ønsker at splitte regningen op i rater. Vælger du at betale hele beløbet på en gang, koster det 19,95 kroner i faktureringsgebyr.

Derudover vil vi gøre dig opmærksom på, at du også har mulighed for at klage over din bøde i vores app. Det kræver ikke andet af dig, end at du scanner din regning ind som vanligt og lader os klare resten. Vi sørger selvfølgelig for at opdatere dig løbende, så du ved, hvordan sagen udfolder sig. Det gør du blot ved hjælp af vores klagefunktion. 

Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig, hvis uheldet er ude, og du har fået en uberettiget fartbøde. Vælger du at klage i vores app, koster det et servicegebyr på 24,95 kroner. 

Drømmer du om mere overskud i hverdagen, og er du generelt træt af lange betalingsoverførsler? Så er EatMyBill vejen frem. Bag appen står et kompetent hold af investorer, tech-genier samt iværksættere, der står klar til at hjælpe dig, så du i fremtiden kan betale dine fartbøder nemt og hurtigt.

0 kommentarer

Relaterede artikler