Undgå parkeringsbøder i København

29 okt, 2020 | Bøder, Parkering, Parkeringsregler | 0 Kommentarer

Uforudsete udgifter er desværre en del af hverdagen, og ingen uforudset udgift er så irriterende som en parkeringsbøde. De små gule sedler kan virkelig sætte sindene i kog, og for nogle kan den ekstra udgift betyde mindre økonomisk overskud til alt det sjove i hverdagen. Sagt med andre ord, parkeringsbøder er en rigtig irriterende udgift at ende med.

Parkeringsbøder skyldes, at man som bilist har parkeret sin bil ulovligt eller på anden vis har overtrådt parkeringsreglerne. Men det er ikke altid til at gennemskue hvor og hvornår man må holde specifikke steder i København. Det er en jungle, og mange betaler store beløber som straf for at overtræde parkeringsreglerne.

Alle vil gerne spare penge, og derfor har vi skrevet denne artikel, der meget nemt og enkelt forklarer dig hvordan du undgår parkeringsbøder og parkeringsafgifter i København og på Frederiksberg. Vi vil kort forklare om parkeringszonerne i København og Frederiksberg, og derefter vil vi gennemgå hvordan du eventuelt kan klage over dine parkeringsbøder og -afgifter. Slutteligt kommer vi til at introducere dig til en helt særlig app, der kan hjælpe dig med at administrere dine bøder, regninger og afgifter, så du ikke behøver bekymre dig.

Parkeringszonerne i København

En af de store årsager til at folk får parkeringsbøder i København, er fordi de glemmer at orientere sig om i hvilken parkeringszone de befinder sig. Det er ekstremt vigtigt at huske på, for at undgå en parkeringsbøde. Men det er ofte ikke til at huske på hvilke tidspunkter af dagen, hvilke betalingstakster gælder, og alt for ofte resulterer det i en parkeringsbøde. Derudover er der specielle tidsbegrænsede parkeringszoner, hvor det er gratis at holde parkeret i visse tidsrum. Det er bestemt ikke nemt at finde rundt i.

Det kan være svært at finde ud af de forskellige parkeringszoner i København, for det koster forskellige takster for parkering, alt afhængig af hvor i København du befinder dig og hvornår. København er opdelt i fire parkeringszoner: røde zoner, grønne zoner, blå zoner og gule zoner, og for at undgå en parkeringsbøde i København er det vigtigt at du ved hvornår du må parkere der, og hvad du skal betale.

Den røde parkeringszone er inde i midtbyen, hvor det er dyrest at holde parkeret. Om dagen, fra kl. 8-18, koster det 38 kroner i timen at holde parkeret i denne zone. Om aftenen, det vil sige fra kl. 18-23, koster det 15 kroner i timen. Om natten, kl. 23-8, koster det fem kroner i timen. I den røde zone kan du også parkere gratis fra kl. 17 om lørdagen til mandag kl. 8.

Den grønne parkeringszone er den næst-dyreste zone at parkere i. Her koster det om dagen, fra kl. 08-18, 22 kroner i timen at holde parkeret. Om aftenen koster det 15 kroner i timen. Om natten, fra kl. 23-8, koster det ligesom i den røde zone fem kroner i timen. Der er, ligesom i den røde zone, mulighed for gratis parkering fra lørdagen kl. 17 til mandag kl. 8.

I den blå parkeringszone er det endnu billigere at betale for parkering. Her skal du betale 14 kroner i timen for parkering i dagtimerne. Om aftenen skal du betale 15 kroner for parkering, og om natten skal du betale fem kroner i timen. Du kan også holde gratis parkeret fra lørdag kl. 17 til mandag kl. 8.

I den yderste zone, den gule zone, skal du betale mindst. Her skal du kun betale 11 kroner i timen for parkering i dagtimerne. Om aftenen skal du også kun betale 11 kroner i timen, og om natten skal du kun betale tre kroner i timen. Ligesom i de andre zoner er der gratis parkering fra lørdag kl. 17 til mandag kl. 8.

Der er nogle undtagelser for disse regler, hvor det er muligt at holde gratis parkeret på offentlige parkeringspladser i København. Der er tale om 1. januar, alle helligdage i påsken, Store bededag, Kristi himmelfartsdag, Grundlovsdag, pinsen og d. 24., 25. og 26. december.

Tidsbegrænsede parkeringszoner i København

Udover de parkeringszoner vi netop har beskrevet, er der også i København en række parkeringszoner, hvor du må holde gratis parkeret i visse tidsrum. Det er gratis for alle at parkere i disse zoner, men kun i et specifikt antal timer i tidsrummet fra kl. 8-19 i hverdagene.

Man kan ikke købe ekstra parkeringstid, men hvis du bor i en såkaldt tidsbegrænset parkeringszone, kan du ansøge om en beboerlicens, så du kan holde parkeret gratis hele tiden. Beboerlicensen er gratis og gælder for et år.

I nogle tidsbegrænsede parkeringszoner kan du holde gratis i helt op til tre timer. Hvis du f.eks. arbejder i en tidsbegrænset parkeringszone, skal du være opmærksom på, at din bil selvfølgelig kun må være parkeret gratis i det afgrænsede tidsrum. Det er desværre ikke muligt at tilkøbe sig ekstra parkeringstid, så man skal flytte bilen og finde et nyt sted at parkere.

I Den Hvide Kødby er der kun en times gratis parkering på alle hverdage i tidsrummet fra kl. 8-17. Hvis du har virksomhed indenfor zonen, er det dog muligt at søge om en særlig erhvervslicens, der tillader, at du kan parkere erhvervsbiler gratis.

Hvordan betaler jeg for parkering i København?

Så snart du har parkeret din bil, skal du betale for parkering i København. Det kan du gøre på en lang række måder, og det er ikke svært overhovedet.

Mange benytter sig af forskellige betalingsapps, hvor du i nogle tilfælde skal af med et mindre gebyr, før du kan bruge appen. De forskellige apps har forskellige metoder og teknologier til at holde styr på, hvor længe du holder parkeret, og hvordan du specifikt betaler, men de er alle designet og udtænkt til at gøre parkering meget nemmere for dig.

Du kan også købe en billet i en af de mange parkeringsautomater, der står over alt i København. Hvis du ofte skal parkere i København, kan det måske være en god idé for dig at anskaffe dig et periodekort, hvor du betaler for mere end fem hverdages parkering. Du kan få periodekort til forskellige parkeringszoner i København, og specielt hvis du arbejder i en anden zone, end hvor du bor, kan det hurtigt vise sig at blive en stor besparelse for dig.

Parkeringsafgift i Frederiksberg

Hvis du bor eller parkerer i Frederiksberg Kommune, er der andre regler for parkeringszoner end i Købehavns Kommune. Her opstiller vi reglerne for parkeringsbetaling, så du kan undgå at få en parkeringsbøde eller en parkeringsafgift på Frederiksberg.

Ligesom i København skal du betale for parkering i det øjeblik, du parkerer bilen, men modsat i Københavns Kommune er de to første timer på Frederiksberg gratis. Derefter skal du betale for de efterfølgende timer, du holder parkeret:

  • For tre timer skal du betale 15 kroner
  • For fire timer skal du betale 35 kroner
  • For fem timer skal du betale 60 kroner
  • For seks timer skal du betale 85 kroner.

Disse parkeringstakster gælder på alle hverdage fra kl. 7 til kl. 24, og på lørdage fra kl. 7 til kl. 17. Uden for de nævnte tidsrum er det gratis at parkere på Frederiksberg.

Ligesom i Københavns Kommune kan du også på Frederiksberg få en beboerlicens, der gør det gratis at parkere på Frederiksberg uanset tidspunkt. Prisen for en beboerlicens varierer, alt efter hvilken type bil du har, men med en beboerlicens kan du undgå parkeringsafgifter og parkeringsbøder på Frederiksberg.

Du kan slippe for parkeringsbøder ved at klage

Hvis du har fået en parkeringsbøde i enten København eller Frederiksberg, kan du faktisk undgå at betale for den, hvis du klager til det private parkeringsselskab, der har udstedt parkeringsbøden. Ja, du hørte helt rigtigt, du kan faktisk undgå helt at skulle betale noget som helst. Du skal bare vide, hvordan du skal gøre det.

Nogle gange får man en parkeringsbøde, selvom man ikke overtræder parkeringsreglerne. Man kan risikere at man har betalt for en parkeringsbillet i en automat, men billetten er blevet væk, eller også er den ikke synlig for parkeringsvagten. Det kan også være at din parkeringsapp ikke virker optimalt. Der er mange årsager til, hvorfor en parkeringsbøde ikke er udstedt på gyldigt grundlag.

I sådanne tilfælde kan du indsende en klage til parkeringsselskabet, hvor du forklarer hvorfor du synes at din parkeringsbøde ikke er gyldig. Det kræver selvfølgelig at du rent faktisk har retten på din side, og at du har et validt argument.

Du kan f.eks. ikke få nedsat din parkeringsbøde som studerende. Der findes heller ikke noget sådan som studierabat på parkeringsbøder. Det er heller ikke et gyldigt argument, at din privatøkonomi ikke kan holde til at betale så store summer penge. Du kan dog måske få arrangeret en afdragsordning med enten kommunen eller parkeringsselskabet, så du kan betale din regning i mindre bidder.

Hvis du har klaget til parkeringsselskabet, men ikke er tilfreds med resultatet, kan du tage din klage videre til Parkeringsklagenævnet, der blev oprettet i 2018. De tager sig af ankesager, men det er nødvendigt, at du først har rettet din klage mod det pågældende parkeringsselskab, før du kan gå til Parkeringsklagenævnet.

Du skal også være bevidst om, at de kræver et mindre gebyr på 175 kroner at benytte sig af nævnet. Men hvis du står til at spare mange penge, er det et gebyr der er givet godt ud.

Du kan altså godt undslippe din parkeringsbøde, hvis du først klager til det pågældende parkeringsselskab, der har udstedt din bøde, og derefter til Parkeringsklagenævnet. Hvis du får medhold i din klage, kan du slippe for at betale eller du kan få en afbetalingsordning, så du kan betale din bøde i mindre bidder.

Administrer dine bøder med EatMyBill

Ganske vist er der mulighed for at klage og få din parkeringsbøde annulleret af parkeringsselskabet, men andre gange er man også bare nødt til at punge ud. For mange kommer en bøde eller en regning som en uforudset udgift, og nogle gange er det helt uoverskueligt med alle de betalinger.

Der er heldigvis en løsning, der kan hjælpe dig, hvis du får en parkeringsbøde eller en anden form for afgift, regning eller bøde. Løsningen hedder EatMyBill – en app udviklet til at administrere dine regninger og bøder, så du ikke behøver at bekymre dig om betalingen af dem.

Du skal blot downloade appen på din telefon, og når du får en bøde eller regning, skal du blot scanne den med din telefon. Derefter kan du selv vælge, hvordan EatMyBill skal hjælpe dig. Du kan vælge at bøden eller regningen skal betales lige med det samme. Men det kan også sagtens være, at dit budget ikke helt kan holde til den slags store udbetalinger lige nu og her. Derfor kan du også vælge, at dine regninger eller bøder skal afbetales i mindre bidder.

Du betaler kun et mindre gebyr ved betaling i appen, og derefter tager EatMyBill sig af resten.

Du skal altså bare læne dig tilbage, scanne dine bøder og dine regninger, og så sørger EatMyBill for, at de bliver betalt til tiden. Du kan betale det hele på en gang eller tage det i små bidder, alt efter hvad dit budget kræver.

EatMyBill er mere end blot en administrator

Udover at administrere betalingen af dine bøder og regninger kan EatMyBill også hjælpe dig, hvis du ønsker at klage over dine parkeringsbøder. Ja, du læste rigtigt. Du slipper altså for alt det store arbejde med at indsende klager.

I stedet kan du bede appen på din telefon om at gøre det. Så kan du koncentrere dig om alt det andet vigtige i dit liv, velvidende at dine uforudsete udgifter bliver administreret af folk, der ved præcis hvad de gør.

Med EatMyBill får du altså en app, der ikke bare hjælper dig med at overskue dine bøder og regninger, men vi giver dig også hjælpen til at klage, hvis du føler at du er blevet uretfærdigt behandlet af parkeringsselskabet. Det kunne ikke være nemmere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler