Se her, om du kan trække din parkeringsafgift fra i skat

3 jun, 2021 | Bøder, Parkering, Parkeringsregler | 0 Kommentarer

Kan man trække en parkeringsafgift fra i skat?

En parkeringsafgift er aldrig nogen fornøjelse. Tværtimod er det en dum udgift, som kan fylde meget i det månedlige budget, når den kommer, når du mindst venter den. Og vi kan lige så godt sige det, som det er, for du slipper ikke uden om at betale din parkeringsafgift. 

Men kan der være nogen som helst form for skattefordele, når du får en parkeringsafgift? Det kan du læse mere om lige her. Vi gør dig nemlig klogere på, om der er en mulighed, når det kommer til skat og parkeringsafgift. Du kan også læse mere om, hvordan EatMyBill kan hjælpe dig igennem din parkeringsafgift, så du stadigvæk har råd til alt det sjove resten af måneden.

Godt at vide om parkeringsafgift og regler

Det er altid godt at have de grundlæggende regler på plads, når det kommer til parkeringsafgifter. Først og fremmest kan politiet opkræve en parkeringsbøde, i tilfælde af at du har parkeret ulovligt. Og her er det vigtigt at bide mærke i, at der ikke er tale om en afgift, men i stedet en bøde. Der er nemlig en markant forskel.

En parkeringsafgift udstedes af parkeringsvagter, som i dag også er kendt som cityassistenter. Det er kommunen, der i samråd med politiet, udarbejder en række lokale parkeringsbestemmelser, som du også ser på de mange skilte rundtomkring i byen. Det samme gælder også i private parkeringszoner, og her kan du endda se frem til en endnu højere afgift.

Ganske enkelt får du en bøde, når du parkerer ulovligt, og prisen på din afgift afhænger af, hvilke regler der gør sig gældende. Vi har gjort det hele nemmere for dig, så du kan læse alt, du skal vide om parkeringsbøder og -afgifter.

Kan en parkeringsafgift fratrækkes i skat?

Selvom det kunne være fristende at se frem til en mindre kompensation for en dårlig parkering, er der ikke noget at komme efter, når vi taler om skat og en parkeringsafgift. Der er ingen mulighed for at trække det fra i skat som privatperson.

I skatteloven er der tale om driftsomkostninger, som er udgifter, der er anvendt til at sikre og vedligeholde indkomsten. Men denne paragraf dækker ikke omkostninger som parkeringsafgifter, rykkergebyrer eller lignende. Skat anser ikke en parkeringsafgift som en driftsomkostning, fordi der ikke er nogen begrundelse for, at du pådrager dig denne udgift.

Kan en parkeringsafgift trækkes fra andre steder?

Det er altså ikke muligt at trække en parkeringsafgift fra i skat. Til gengæld kan der være en fordel, hvis din arbejdsgiver betaler afgiften for dig. Har du en firmabil, vil bøden altid havne hos den virksomhed, som du er ansat hos. De trækker dig typisk i løn for bøden.

Men sørger du for en god forklaring, kan du op mod halvere prisen på din parkeringsafgift. Din arbejdsgiver har tilladelse til at betale dine bøder, så længe det angives på din lønseddel, og du bliver beskattet. Det betyder også, at din arbejdsgiver kan lade være med at trække bødens beløb fra din beskattede nettoløn. I stedet kan bøden lægges oven i din skattepligtige indkomst, så du slipper for at betale hele afgiften selv.

Nedsættelse af parkeringsafgift

Det er også muligt at få en nedsættelse af en parkeringsbøde. Selvom det typisk er selvforskyldt, er det heller ikke meningen, at den skal ruinere dig fuldstændigt. Derfor har regeringen opsat nogle specifikke regler for, hvornår du kan få en nedsættelse af din parkeringsbøde, som blandt andet omfatter de studerende.

Men når det kommer til en parkeringsafgift, må du vinke farvel til det rundhåndede velfærdssystem og selv komme til lommerne. Der er ingen mulighed for nedsættelse eller halvering af en parkeringsafgift, og den eneste udvej er, at du vælger at klage.

Med EatMyBill kan vi hjælpe dig godt på vej med din klage. Faktisk bliver tre ud af fire klager godkendt til din fordel, så du slipper for at betale din afgift. Du skal selvfølgelig altid sikre dig, at du har rent mel i posen, inden du indsender din klage. For har der været tydelig skiltning, eller har du parkeret uden for en bås, gælder det bare om at få betalt bøden med det samme.

Sådan betaler du nemt og enkelt din parkeringsafgift med EatMyBill

Står du og skal hive plasteret af såret med en parkeringsafgift i hånden? Så er EatMyBill lige noget for dig. Vi har designet en app, der gør det nemmere end nogensinde før at betale regninger og bøder. Og det er ikke det eneste. Vi giver dig samtidig mulighed for at opdele din betaling i rater, så du kan have økonomisk frihed og en stabil pengepung resten af måneden.

Det er nemt og enkelt at bruge EatMyBill. Du skal blot scanne din regning eller bøde i vores app, og så er du i gang. Herefter kan du vælge, om du vil betale hele beløbet med det samme, eller om du ønsker at opdele det i forskellige rater. Hver rate koster dig 9,95 kr., og det koster dig kun 19,95 kr. at betale hele beløbet med det samme gennem vores app. Vi tager os herefter af resten, så du kun skal nyde, at din afgift er ude af verden.

Når du vælger at opdele din betaling i rater, behøver alarmklokkerne ikke at ringe. Vi betaler selvfølgelig hele beløbet med det samme, så du kun skal afdrage hos os. Vi har ingen skjulte gebyrer eller bindingsperioder, og derfor kan du altid regne med de priser, du får hos os. Vi mener nemlig, at det skal være nemt at klare de uforudsete regninger og afgifter på en måde, hvor du bevarer overskuddet, og din konto ikke lider af underskud.

0 kommentarer

Relaterede artikler