Kan du få studierabat på parkeringsbøder?

29 okt, 2020 | Bøder, Parkering, Studerende | 4 Kommentarer

Vi kender det alle sammen. Du skal bare lige hurtigt ind og hurtigt ud af supermarkedet, og i al hast glemmer du at stille p-skiven. Velkomstkomiteen tilbage til din bil er en skriggul lap papir i din forrude. Uforudsete regninger og større pengebeløb er altid irriterende, og en parkeringsbøde eller -afgift er bare ekstra træls, for oftest er det fordi du har glemt at stille p-skiven.

Og det er med sikkerhed langt mere irriterende at finde en gul lap papir, når du er studerende. På SU er det nemlig ikke altid nemt at lægge penge til side til uforudsete regninger, afgifter eller bøder, og kunne du nu bare bede om en nedsættelse af parkeringsbøden, ja, så ville det sikkert hjælpe lidt på den pressede pengepung. Men kan du det – spoiler alert: Ja, det kan du! – og findes der mon egentlig en slags studierabat på parkeringsbøder og -afgifter?

I denne artikel ser vi nærmere på, om du kan få studierabat på din parkeringsafgift, hvordan du kan bede om halvering af din bøde, samt hvordan du kan gøre det meget lettere og mere overskueligt at betale dine fremtidige bøder og afgifter med vores app EatMyBill.

Forskellen på en parkeringsbøde og en parkeringsafgift

Forskellen på en parkeringsbøde og en parkeringsafgift er, at en bøde bliver udstedt af politiet, hvis din parkering er direkte til fare for andre eller forhindrer andres færdsel. Du kan for eksempel også få udstedt en bøde af politiet, hvis du har kørt for stærkt. En parkeringsbøde får du, hvis du har parkeret direkte ulovligt, og ikke hvis du blot har glemt at stille din p-skive.

En parkeringsafgift kan blive udstedt af både politiet, kommunen og private parkeringsselskaber, og du får den, hvis du for eksempel overtræder lokale parkeringsregler, hvis du mangler at betale ved private parkeringsselskaber, eller hvis du glemmer at stille din p-skive eller har stillet den forkert.

Det er vigtigt for dig at vide, om du har fået en parkeringsbøde eller en parkeringsafgift, alt efter hvordan du skal handle bagefter – der gælder nemlig ikke de samme regler for de to forskellige parkeringsregninger.

Skær din parkeringsbøde midt over

Inden du beslutter dig for at bede om en nedsættelse af din parkeringsafgift eller -bøde, er det vigtigt, at du først og fremmest finder ud af, om det er en parkeringsafgift eller -bøde, som du står med i hånden. Er det en parkeringsafgift, må du nemlig bide i det sure æble og betale beløbet, da du ikke kan bede om nedsættelse eller halvering af en parkeringsafgift. Dog kan du altid klage over din parkeringsafgift og måske helt slippe for at betale den – det kommer vi til senere.

Står du derimod med en parkeringsbøde i hånden, så er der hjælp at hente. Hvis du har fået en parkeringsbøde af politiet, kan du nemlig søge om at få den nedsat til det halve, hvis du har en særlig lav indkomst. Det eneste du skal gøre, er at kontakte politiet og ansøge om en betalingsløsning via dit NemID – foruden at ansøge om at halvere din bøde kan du også bede om at få den udsat eller lave en afdragsordning.

Det er dog vigtigt, at din årlige indkomst ikke overstiger 161.265 kroner før skat, men det gør din indkomst heller ikke, hvis du er på SU, heller ikke hvis du har et studiejob ved siden af. Her gør vi dig opmærksom på, at din parkeringsbøde dog ikke kan nedsættes til mindre end 500 kroner, men der er altså stadig rigtig meget at spare, hvis du beder om nedsættelse som studerende.

Du kan altså som udgangspunkt ikke få studierabat på din parkeringsbøde – desværre – og der findes med andre ord heller ikke en decideret studierabat på parkeringsbøder, men til gengæld kan du bede om nedsættelse af din parkeringsbøde, og det er med til at give dig lidt luft i budgettet.

Desværre gælder dette kun, hvis du står med en parkeringsbøde i hånden. Så nu rammer vi endnu et dilemma. For den gule lap papir, du står med i hånden, når du haster ud af supermarkedet, er en parkeringsafgift og ikke en parkeringsbøde – og det betyder jo, at du ikke kan bede om nedsættelse. Men hvad kan du så gøre?

Husk, at du altid kan klage over din parkeringsafgift

Nu da vi har fundet ud af, at du desværre ikke kan få halveret eller nedsat din parkeringsafgift – altså den trælse lille gule lap papir, der higer efter opmærksomhed i din forrude – så er der stadig hjælp at hente. Du kan nemlig altid klage over din parkeringsafgift. Men inden du gør det, så gør op med dig selv, hvor du står henne i forhold til loven.

Hvis du tydeligt har overset et skilt eller på anden måde har overtrådt parkeringsreglerne i det område, hvor din bil holder parkeret, så er det altså bare om at betale den afgift hurtigst muligt. Men mener du derimod, at din parkeringsafgift ikke er berettiget, så kan du klage.

Det første du skal gøre, er at dokumentere alt – altså tag billeder af din p-billet, skiltningen på parkeringspladsen eller vejen og placeringen af din bil. Herefter skal du klage til dem, der har udstedt din parkeringsafgift. Er det kommunen, skal du henvende dig til dem. Er det et privat parkeringsselskab, skal du henvende dig til dem og så videre. Det bedste er at klage skriftligt, så du kan vedhæfte alle dine billeder som dokumentation. Det er i øvrigt helt gratis for dig at klage over en parkeringsafgift.

Tænker du, at dette lyder som for meget arbejde bare for en parkeringsafgift – også selvom du egentlig gerne vil klage og se, om du kan slippe for at betale afgiften – så er der heldigvis nemmere måder at klage på. Du kan nemlig benytte dig af vores app, EatMyBill, når du skal klage over din parkeringsafgift. I appen kan du direkte indsende din klage sammen med dine billeder af din bil, afgift, skilte med mere. I appen kan du også følge med i hele processen, så du føler dig tryg undervejs. Når du klager med vores app, EatMyBill, koster det kun 24,95 kr i et engangsservicegebyr.

EatMyBill gør det lettere for dig at betale din parkeringsafgift

Med EatMyBill-appen kan du også nemt og hurtigt betale dine parkeringsafgifter eller -bøder. Allerede ved installationen af appen er du på vej mod et lettere og mere overskueligt betalingsforløb, og foruden et betalingsgebyr på 9,95 kroner pr. rate er det også helt gratis. Betaler du på én gang, koster det 19,95 kroner i faktureringsgebyr. Med andre ord: en nem og billig løsning til dig, der er studerende og har andre problemer at tænke på, end dyre parkeringsbøder.

Men hvordan bruger du så appen? Det eneste du har brug for, er en smartphone med kamera, og så klarer EatMyBill stort set resten. Først tager du et billede af din bøde eller afgift og scanner den i vores app. Herefter kan du vælge den betalingsmetode, du synes, er bedst, og her har vi gjort det rigtig nemt og overskueligt for dig.

Skulle du stå og have alle pengene klar til at betale bøden eller afgiften, kan du vælge at betale lige nu og her. Men kan du mærke at det ville gøre alt for ondt på pengepungen at betale hele beløbet på én gang, har vi sørget for at du kan dele beløbet op i mindre bidder.

Dette gør det meget mere overskueligt for dig, hvis du for eksempel er studerende på SU eller har en anden særlig lav indkomst. Herefter skal du blot godkende betalingen, og så sørger EatMyBill problemfrit for, at din bøde eller afgift bliver betalt – også selvom du har valgt at dele beløbet op i mindre bidder.

Med EatMyBill er det altså både nemt og overskueligt at betale parkeringsbøder og -afgifter – især fordi du altid har mobilen på dig. Med vores app slipper du også for girokort og unødvendigt irriterende bankoverførelser. EatMyBill gør det hele for dig, og efter du har scannet og valgt den betalingsløsning der passer dig bedst, er det egentlig bare at læne sig tilbage og satse på, at du trods alt ikke får flere bøder i den nærmeste fremtid.

4 Kommentarer

 1. Hej. Jeg benyttede mig af Easypark og parkerede helt korrekt, bortset fra at deres GPS fejlede og sendte min parkering hen til et helt andet sted i byen. Da jeg forlod parkeringspladsen, var jeg helt sikker på at jeg havde parkeret helt rigtigt.
  Jeg har billeder af alt.
  Kan jeg klage til Europark eller Easypark?
  Med venlig hilsen
  Anne-Mette Aaen

  Svar
 2. Kan jeg få nedsat min parkeringsbøde ?

  Svar
  • Hej Carsten,
   Det afhænger af mange ting. 🙂 Det er desværre ikke noget vi kan svare på her. Kontakt parkeringsselskabet der har givet dig bøden, så er jeg sikker på at de vil hjælpe dig med at få nedsat bøden, hvis det er muligt.
   De bedste hilsner
   Morten
   EatMyBill

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler